Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανοιχτή επιστολή της Α.ΚΙ.Ο.Ε. προς τους λογιστές-φοροτέχνες

Αγαπητέ Συνάδελφε- Συναδέλφισσα.

Ζητάμε να συμπορευτείτε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας. 

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που αγωνιάτε για την εξέλιξη του επαγγέλματος του Λογιστή - Φοροτέχνη, του Οικονομολόγου, για την κατάσταση που τελευταία διαμορφώνεται στον επαγγελματικό μας κλάδο, για το μέλλον της επαγγελματικής μας ύπαρξης, και ζητάμε να ενώσεις την φωνή σου με την δική μας φωνή, την δική σου δύναμη με τις δικιές μας δυνάμεις για να αντισταθούμε στην επιστημονική και οικονομική υποβάθμιση της επαγγελματικής δραστηριότητας. Ζητάμε να συμπορευτείτε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας. 

Συνάδελφοι,

Το επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτέχνη διανύει την ποιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του. Η προσπάθειες που γίνονται από τις ελεγκτικές εταιρείες με την αμέριστη βοήθεια των δικών τους ανθρώπων του πολιτικού κατεστημένο, οδηγούν την πλειοψηφία των συναδέλφων Λογιστών Φοροτεχνικών στην επαγγελματική εξαθλίωση. 

Μπροστά σ' αυτόν τον επαγγελματικό όλεθρο η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητήριου (Ο.Ε.Ε.) «σφυρίζει αδιάφορα». Το Προεδρείο της ΚΔ του ΟΕΕ -οι κρατικοδίαιτοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεπικουρούμενοι από τον εκπρόσωπο ΠΟΦΕΕ - αντί να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν την επαγγελματική κατοχύρωση των πολλών, της πλειοψηφίας των συναδέλφων, σιωπηρός άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν όπως εξελίχθησαν- δηλαδή προς όφελος των ελαχίστων και δει των συναδέλφων ορκωτών. 

Συνάδελφοι,

Οι καιροί είναι δύσκολοι και με την πάροδο του χρόνου θα γίνονται ακόμη δυσκολότεροι. 

Απέναντι στην αδιαφορία και στην συναίνεση υποβάθμισης του επαγγέλματος μας χρειάζεται δυναμική διεκδικητική αντιπαράθεση. 

Σε καλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας για να δημιουργήσουμε, από κοινού, τον τρόπο υπεράσπισης του επαγγέλματος. 

Δεν σου υποσχόμαστε ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Διαβεβαιώνουμε όμως ότι επιθυμούμε και έχουμε την θέληση μαζί σου να χαράξουμε μια πορεία υπεράσπισης του επαγγέλματος. 

Δεν μπορεί την τύχη του επαγγέλματος να την κρατούν αυτοί που δεν ασχολούνται με το επάγγελμα , αυτοί που δεν ζουν από την άσκηση του επαγγέλματος, αυτοί που αισθάνονται δεσμευμένοι στις ελεγκτικές εταιρείες. 

Αγαπητέ Συνάδελφε/σα

Σε καλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας για να προχωρήσουμε μαζί.

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή της 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
(Α.ΚΙ.Ο.Ε)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description smarkakis | Νοεμβρίου 28, 2012 3:40 μ.μ. | Reply
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΕΕ 20 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
image description geo | Νοεμβρίου 28, 2012 6:53 μ.μ. | Reply
Το ότι τόσα χρόνια προσπαθε,ί σημαίνει ότι μάλλον επιχειρεί να πείσει τον κόσμο με λάθος επιχειρήματα διότι ειδάλλως όλοι θα τον ακολουθούσαν. Oi περισσότεροι συνάδελφοι κάνουν ήδη τις προσπάθειές τους εκτός ενώσεων και πολιτικών παρατάξεων εδώ και πάρα πολύ καιρό.
image description dimitris | Νοεμβρίου 28, 2012 7:59 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΛΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΕΕ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΕΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΕΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο