Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές στην επιτροπή επίλυσης Φορολογικών Διαφορών

Την αύξηση των Επιτροπών Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που θα εξετάζουν φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα η Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών συνεδριάζει 4 φορές το μήνα και εξετάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 με 6 υποθέσεις κάθε φορά, όταν τη δεδομένη χρονική στιγμή οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 270 και οι βεβαιωμένοι φόροι και προσαυξήσεις από φορολογικές διαφορές ανέρχονται στα 1,2 δισ. ευρώ.
 
Στόχος του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη είναι όταν αποκατασταθεί η σημερινή κατάσταση, σε δεύτερη φάση, να προχωρήσει η αντικατάσταση των επιτροπών διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών από νέο θεσμό.
 
Αυτό εκτιμάται πως θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της επίλυσης των φορολογικών διαφορών μέσω μιας εναλλακτικής διαδικασίας πιο αποτελεσματικής και προσβάσιμης σε σχέση με τις προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια.

Πηγή 24h.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description BSORESTIS | Νοεμβρίου 26, 2012 11:05 π.μ. | Reply
Απ'οσο ξερω αυτη η επιτροπή δεν λειτούργησε ποτέ γιατι οι νομικοι ποτε δεν δεχτηκαν να συμμετάσχουν (απαιτείται καποια μελη της επιτροπης να ειναι δικηγοροι).... Ισχύει η κάνω λάθος??
image description ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΙΒΑΣ | Νοεμβρίου 26, 2012 4:29 μ.μ. | Reply
Κάνεις λάθος η επιτροπή έχει λειτουργήσει...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο