Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επανεξετάζεται η κατάργηση του επιπλέον αφορολογήτου για τα παιδιά

\Επανεξετάζει την κατάργηση του επιπλέον αφορολογήτου για τα παιδιά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η Διακομματική Επιτροπή για θέματα φορολογίας, καθώς εγείρονται θέματα αντισυνταγματικότητας.
 
Σημειώνεται πως σήμερα το αφορολόγητο όριο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά του φορολογούμενου και κατά 3.000 για κάθε ένα από τα επόμενα παιδιά.
 
Σημειώνεται πως η κατάργηση του αφορολογήτου θα εξίσωνε όσους έχουν παιδιά με εκείνους που δεν έχουν και θα καθιστούσε τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο φόρο εισοδήματος αντισυνταγματικές, καθώς το άρθρο 4 § 5 του Συντάγματος ορίζει ότι “οι Έλληνες πολίται συνεισφέρουν αδιακρίτως εις τα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων των”.
 
Στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για θέματα φορολογίας οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κ.κ. Ανδρέας Μακρυπίδης και Γιώργος Ιωαννίδης, πρότειναν να υπάρξει έκπτωση φόρου για όσους έχουν παιδιά, θέμα το οποίο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης δεσμεύθηκε να εξετάσει.
 
Πάντως, η κατάργηση του επιπλέον αφορολογήτου για τα παιδιά προβλέπεται στο μνημόνιο και η όποια αλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο