Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Δυσβάσταχτο πρόστιμο 20 χιλ. ευρώ ημερησίως για ΟΑ

Σε δυσχερή θέση περιέρχεται η Ολυμπιακή, καθώς καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ ημερησίως διότι δεν επέστρεψε στο ....

Σε δυσχερή θέση περιέρχεται η Ολυμπιακή, καθώς καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ ημερησίως διότι δεν επέστρεψε στο Δημόσιο τις παράνομες ενισχύσεις ύψους 161 εκατ. ευρώ που έλαβε το 1998-2002.
Την επιβολή του προστίμου- στο οποίο θα προστεθεί ένα κατ’ αποκοπή ποσό, ευθέως ανάλογο με τη σοβαρότητα που αποδίδει η Κομισιόν στο όλο θέμα- θα εισηγηθεί εντός των ημερών στο Κολέγιο των Επιτρόπων ο αρμόδιος επίτροπος για τις Μεταφορές Ζακ Μπαρό.

Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρούν αναπόφευκτο το πρόστιμο –για το οποίο είχε προϊδεάσει την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μπαρό– και που θα «υψώσει» πρόσθετα εμπόδια στα κυβερνητικά σχέδια να προσελκύσει επενδυτές στο διάδοχο σχήμα του εθνικού αερομεταφορέα.

Η πίεση από τις Βρυξέλες προς την κυβέρνηση καθίσταται ασφυκτική και από το γεγονός ότι η Κομισιόν ζητεί –προσφεύγοντας επίσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο– την επιστροφή από την Ολυμπιακή επιπλέον 540 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως ενισχύσεις μετά το 2002.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο