Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νομοθετική πρωτοβουλία για ηλεκτρονικοποίηση των κρατικών προμηθειών

ΕΝΑ ακόμη βήμα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και για τη διαφάνεια στις συναλλαγές του Δημοσίου αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονικοποίηση των κρατικών προμηθειών, που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα. Τις βασικές αρχές του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και τις άλλες παρεμβάσεις του υπουργείου για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης χθες στη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ. Επίσης ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των βελτιώσεων του επενδυτικού νόμου και την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο θα σταλεί στα συναρμόδια υπουργεία για τη συλλογή υπογραφών και την προώθησή του  στη Βουλή. Ο κ. Χατζηδάκης, εξάλλου, ενημέρωσε τον κ. Ράιχενμπαχ για τις δράσεις ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των διαταγμάτων για τα τεχνικά επαγγέλματα και προανήγγειλε την υπογραφή συμφωνίας του υπουργείου Ανάπτυξης με στελέχη του ΟΟΣΑ στις αρχές Δεκεμβρίου, η οποία θα αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τέσσερις βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (οικοδομικά υλικά, λιανική, μεταποίηση και τουρισμό).
 
 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο