Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.: Επιστολή προς το Υ.Ο. για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Θεσσαλονίκη 21/11/2012

ΚΟΙΝ:  1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
κ.  Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
2) ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ κ. ΑΝΤ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ
3) ΑΝ. ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ κ. Γ. ΚΡΙΤΣΕΛΗ
4) Ο.Ε.Ε./ΚΔ
5) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
6) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
7) Ε.Ε.Θ.
8) Β.Ε.Θ.
9) Ε.Β.Ε.Θ.
10) Ο.Ε.Ε.Θ.
11) Ο.Β.Σ.Θ.
12) Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το τελικό κείμενο για ακόμη ένα φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς ο πλέον αρμόδιος κοινωνικός φορέας όπως οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, να ερωτηθεί για το παραμικρό. 

Όπως έχει διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε. επιχειρείται η φορολογική επιβάρυνση όλων των επιχειρήσεων με την αύξηση του συντελεστή φορολογίας των εταιρικών κερδών από το 20% στο 26% και μείωση του συντελεστή των μερισμάτων από το 25% στο 10%. 

Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο πάει περίπατο η πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από τη κρίση, διότι ευνοούνται  τα κέρδη κεφαλαίου και όχι τα αδιανέμητα κέρδη που επαναεπενδύονται και τονώνουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. 

Οι μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις και προσωπικές εταιρίας (Ο.Ε & Ε.Ε), με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 26% για κέρδη μέχρι 50.000 ευρώ και 36% για τα επί πλέον, θα εξοντωθούν γιατί δεν θα αντέξουν την επιχειρούμενη φορολογική επιβάρυνση.  

Στην αγορά θα μείνουν οι λίγοι δηλαδή οι μεγάλοι οι οποίοι θα ευνοηθούν σκανδαλωδώς. Θα δημιουργηθούν τραστ, καρτέλ και μονοπωλιακές καταστάσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Η πολιτική αυτή είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή και για αυτό είμαστε αντίθετοι.

Όπως αντίθετοι είμαστε στην κατάργηση, του αφορολόγητου ορίου, του αφορολόγητου για τα παιδιά (η υπογεννητικότητα δεν ενδιαφέρει το κράτος), των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο, τη καθιέρωση συντελεστή 45% για τα εισοδήματα πάνω από 43.000 ευρώ από τα 100.000 ευρώ που είναι σήμερα, φορολόγηση των εισοδημάτων από μισθώματα με 20%, διότι όλα αυτά τα μέτρα μειώνουν περαιτέρω το είδη ισχνό εισόδημα κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μισθωτών με οικογένεια και συνταξιούχων. 

Η αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική, που  επιβαρύνει τα χαμηλά εισοδήματα και ευνοεί τα υψηλά, θα οδηγήσει  βαθύτερα την χώρα στην ύφεση, δεν θα  αυξήσει  τα φορολογικά έσοδα αλλά θα αυξήσει την φοροδιαφυγή, δεν θα φέρει ανάπτυξη, θα συγκεντρώσει τον πλούτο σε λίγους θα κλείσουν επιχειρήσεις και χιλιάδες  Έλληνες θα αυξήσουν τη λίστα των ήδη 1.500.000 ανέργων.  

Και όταν ο μισός ενεργός πληθυσμός της χώρας είναι άνεργος, από πού προσδοκά το κράτος να εισπράξει επί πλέον φόρους για να καλύψει τις λειτουργικές και δανειακές του ανάγκες:

Αποτυχία λοιπόν προεξοφλημένη. Η μόνη λύση για να έλθει επί τέλους η ανάπτυξη και να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, είναι η αντίθετη πολιτική, δηλαδή οι χαμηλοί  φορολογικοί συντελεστές, στα εισοδήματα από την παραγωγική επιχειρηματικότητα και την εργασία με σκοπό τις επενδύσεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την φορολόγηση των εισοδημάτων από έσοδα κεφαλαίου. 
Μέλημα του νέου νομοσχεδίου θα πρέπει να είναι η δραστική πάταξη της φοροδιαφυγής και για αυτό είμαστε αντίθετοι με την αποδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού και το πέρασμα του φορολογικού ελέγχου (άρθρο 83-φορολογικό πιστοποιητικό) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποκλειστικά πάλι στους Ορκωτούς ελεγκτές και τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες. Υποτίθεται ότι με τον Ν.3919/2011 τα επαγγέλματα απελευθερωθήκαν, αλλά με τα μέτρα αυτά  ένα επάγγελμα που ασκείται από πολύ λίγους, επιχειρείται να παραμείνει κλειστό.

Είμαστε υπέρ του φορολογικού ελέγχου και από Λογιστές-Φοροτεχνικούς, ένας κλάδος που είναι πολυπληθείς, έχει επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια και ο έλεγχος θα είναι έγκυρος, αποδοτικός σε έσοδα για το κράτος και με μικρότερο κόστος για τις επιχειρήσεις. 

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθείτε, έχοντας τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς πιστοποιημένους και στην πρώτη γραμμή για την πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι σε ρόλο «κουκουλοφόρου», να αναφέρει (καρφώνει) με υποψίες και υπόνοιες τους φορολογούμενους για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα και με την ΠΟΛ.1196/16.10.2012 που εκδώσατε ατυχέστατα.  

Θα πρέπει η εγκύκλιος αυτή να αποσυρθεί άμεσα, γιατί μας υποτιμά ως κλάδο, ανθρώπους και επαγγελματίες και να καλέσετε σε συνεργασία, την Ομοσπονδία μας (ΠΟΦΕΕ), τις ενώσεις μέλη της και το Οικονομικό Επιμελητήριο, για να βρεθούν οι τρόποι που είναι απλοί, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Είναι εθνική ανάγκη.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description M | Νοεμβρίου 21, 2012 1:42 μ.μ. | Reply
EΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ! ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!!!
image description LAMMERGEIER | Νοεμβρίου 21, 2012 1:05 μ.μ. | Reply
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!
Μπράβο πάντως.
Παράδειγμα προς μίμηση.
image description sakRETS | Νοεμβρίου 21, 2012 6:03 μ.μ. | Reply
Όπως το είπε στην αρχή . Αυτοί που καλούνται να υποστηρίξουν ενα σύστημα δεν συμμετέχουν στην δημιουργία του. Αρα θα βγει πάλι λάθος.
image description SARAKINOS | Νοεμβρίου 21, 2012 11:51 μ.μ. | Reply
Η ΠΟΦΕΕ αναμένει οδηγίες για το τι θα πράξει για τα παραπάνω ή περιμένει να βγάλουν οι σύλλογοι τα κάστανα από την φωτιά ;;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο