Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Ανάστατη η αγορά! Κλείνει μεγάλη αλυσίδα καφέ - Η Citibank μειώνει τα υποκαταστήματά της - Απεργία στο ΙΚΕΑ για μειώσεις μισθών

Αυτό που συνέβη μέσα σε μια ημέρα στην ελληνική αγορά είναι πρωτοφανές.

Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι κλείνει 16 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και μένει μόνο με 20 υποκαταστήματα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη.
 
Η σουηδική ΙΚΕΑ περνάει δύσκολες ώρες - κυρίως οι εργαζόμενοί της - αφού τους ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών από 11% και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σήμερα σε στάση εργασίας στο υποκατάστημα Κηφισσού και αύριο σε 24ωρη απεργία.
 
Τελος, σαν βόμβα έπεσε αργά το απόγευμα η είδηση ότι η βρετανική αλυσίδα καφέ Costa Coffee ανακοίνωσε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε τελικά κλείνει και τα 10 καταστήματά της στην χώρα μας
 
Τα τρία αυτά χτυπήματα σημαίνουν απώλειες θέσεων εργασίας (η Citibank προχωρά και σε εθελούσιες) και θεωρούνται μόνο η αρχή στην καταιγίδα λουκέτων που πρόκειται να ακολουθήσει.

Πηγή Newsit

Τι απαντά ο όμιλος Φουρλή για τιε μειώσεις στο ΙΚΕΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία Housemarket ΑΕ του ομίλου FOURLIS, που εκπροσωπεί την ΙΚΕΑ, σχετικά με την κινητοποίηση των υπαλλήλων στο κατάστημα του Κηφισού.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, οι μειώσεις δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 8,5% και δεν υπερβαίνουν το 11% για κανέναν εργαζόμενο, ενώ όσα στελέχη υπέστησαν μειώσεις -κατά μέσο όρο 13%- τον Φεβρουάριο του 2012 εξαιρούνται από τις νέες διευθετήσεις.

«Απέναντι στη βαθύτερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μεταπολεμικά ο τόπος, οι εταιρίες του ομίλου FOURLIS έδειξαν μέχρι σήμερα μεγάλη ανθεκτικότητα. Όμως, η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κρίσης άγγιξε και τον δικό μας όμιλο, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να διατηρήσουμε και τις θέσεις εργασίας και μέχρι σήμερα τις αμοιβές στα ίδια επίπεδα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας» σημειώνει η εταιρία και συμπληρώνει:

«Δυστυχώς οι εξελίξεις ήταν και συνεχίζουν να είναι ραγδαίες. Ίσως δεν είναι γνωστό ότι οι περισσότερες κλαδικές συμβάσεις που μας αφορούν δεν έχουν πια ισχύ. Εμείς επιλέξαμε, σεβόμενοι τους δικούς μας ανθρώπους, να σχεδιάσουμε μια πολιτική αμοιβών κοινή για όλους τους εργαζομένους που μέχρι σήμερα αμείβονταν με κλαδική σύμβαση».

Παράλληλα, η Housemarket ΑΕ αναφέρει πως μερίμνησε ώστε να δοθεί κατώτατος μισθός για νέες προσλήψεις, 30% πάνω από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση, να μη γίνουν διαφοροποιήσεις στην αμοιβή των νέων κάτω των 25 ετών, να δοθεί στους χαμηλόμισθους για κάθε 5ετία εργασιακής εμπειρίας στην ειδικότητα τους διορθωτική αύξηση 5%, να μην επηρεαστούν όσες και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 2 έτη, να μην μειωθεί το Δώρο Χριστουγέννων για το 2012 και να διατηρηθούν όλα τα κοινωνικά βοηθήματα (επιδόματα μετακίνησης, φαγητού κλπ).

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΜΑΡΓΟ | Νοεμβρίου 21, 2012 9:13 π.μ. | Reply
ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥ ΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
image description ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ... | Νοεμβρίου 21, 2012 11:22 π.μ. | Reply
Τελικά κάτι έχει αρχίσει να γίνεται σε αυτη τη χώρα .....η κυβέρνηση βάζει μια τάξη.. σήμερα δύο εταιρείες αυριο άλλες δύο ,και στο τέλος.....ποιος θα φάει το ξύλο?? Οταν μειώνεται η αγοραστική δύναμη του πολίτη η πρόσχερη χαρά που πήρατε απο την μείωση της μισθοδοσίας,επιστρέφει με μορφή απόγνωσης όταν κλείνετε ταμείο ........
image description spirosp | Νοεμβρίου 21, 2012 1:42 μ.μ. | Reply
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΕΑ.....
Τόσα χρόνια τα στελέχη του ΙΚΕΑ έπαιρναν bonus εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τον χρόνο (!) και τώρα κουρεύουν τους μισθούς των εργαζομένων των 500 Ευρώ....
image description TOMLOG | Νοεμβρίου 21, 2012 1:33 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Θ ΑΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΙΑ ΕΤΣΙ;
image description xman | Νοεμβρίου 21, 2012 1:08 μ.μ. | Reply
να μην μειωθεί το Δώρο Χριστουγέννων για το 2012 ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο