Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

36χρονος χάκερ υπέκλεψε τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατ. πολιτών

Συνελήφθη 36χρονος χάκερ ο οποίος αφού βρήκε κενό ασφαλείας στα συστήματα του υπουργείου Οικονομικών υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών.

Στη σύλληψή του προχώρησε η αστυνομία, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενώ είχε προηγηθεί έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην πλειοψηφία τους τα στοιχεία που υπέκλεπτε ήταν τα φορολογικά στοιχεία πάνω από 9.000.000 πολιτών και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του μάρκετινγκ εμπορευόταν αυτά τα στοιχεία. Δηλαδή τα πουλούσε σε εταιρείες.

Ειδικότερα, είχε στοιχεία όπως ΑΦΜ, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Παραμύθι | Νοεμβρίου 21, 2012 8:37 π.μ. | Reply
Μετά από αυτή την εξέλιξη σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και η ηγεσία της Γ.Γ.Π.Σ. παραιτήθηκαν ενώ επιβλήθηκαν εξοντωτικές ποινές στις εταιρείες που αγόρασαν τα στοιχεία αυτά με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να οδηγηθούν στη πτώχευση (καθώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο ύψος του προστίμου). Μετά ξυπνήσαμε, πλυθήκαμε και ήταν όλα όπως πριν. Και ζήσαμε εμείς φτωχοί και κάποιοι πλουσιότεροι.!!!
image description Αλήθεια | Νοεμβρίου 21, 2012 12:14 μ.μ. | Reply
Ναι! Έτσι ακριβώς έγινε!
image description Η λίστα... | Νοεμβρίου 21, 2012 11:54 π.μ. | Reply
Αυτή τη λίστα την "πιάσανε"....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο