Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Διπλασιάζεται από το 2013 η ποινή της μη συλλογής αποδείξεων – Το νέο σύστημα

Σε υπερδιπλασιασμό της ποινής που θα επιβάλει σε φορολογουμένους που δεν συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, προχωρά από το 2013 το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην αύξηση της ποινής επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχουν συλλεγεί, σε 21% από 10% που ισχύει για τα εισόδήματα του 2012.

Με τον τρόπο αυτό θα επιδιώξει να ενισχύσει το αντικίνητρο της μη συλλογής αποδείξεων.

Οι φορολογούμενοι για να γλυτώσουν αυτήν την επιβάρυνση θα πρέπει να συλλέγουν παραστατικά αξίας ίσης με το 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματός τους.

Στις αποδείξεις δεν θα περιλαμβάνονται τιμολόγια που αποτελούν τεκμήριο ή οδηγούν σε μείωση του φόρου.

Η έκπτωση στο φόρο

Μέσω των αποδείξεων θα εξασφαλίζεται έκπτωση 1.950 ευρώ από τον τελικό φόρο, η οποία θα παρέχεται για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ.

Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 43.000 ευρώ.

Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα φορολόγησης (δηλαδή όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ) κατά πάσα πιθανότητα θα πληρώσουν επίσης πέναλτι επί της διαφοράς, εφόσον δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Ωστόσο μένει να καθοριστεί εάν θα υπάρξει πλαφόν στην αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέγουν.
 
Πηγή Moneyonline.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Chrysanthi | Νοεμβρίου 21, 2012 8:25 π.μ. | Reply
Το 10% που αυξάνεται σε 25% δεν είναι ποινή. Είναι φόρος! Αφού η κλίμακα από 10% , πήγε σε 25%, είναι λογικό να ακολουθήσει και το ποσοστό του οφέλους των αποδείξεων! Έλεος, σταματήστε αυτό με την "ποινή"! Ή πληρώνεις κανονικά φόρο από το πρώτο ευρώ, ή έχεις έκπτωση όταν μαζέψεις το αντίστοιχο ποσό σε αποδείξεις!
image description SCORPIOS | Νοεμβρίου 21, 2012 9:48 π.μ. | Reply
Συγνώμη, υπάρχει κάποιος που δεν "μάζεψε" 25% αποδείξεις???
image description NO MONEY NO HONEY | Νοεμβρίου 21, 2012 10:53 π.μ. | Reply
Αν δεν ζητάς αποδείξεις από ηλεκτρολόγους, υδραυλικους, περιπτεράδες, ταρίφες, τυροπιτάδικα, φουρνάρηδες, μπογιατζήδες, κομμώτριες, λογιστές, φοροτεχνικούς...υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην τα έπιανες.
image description Και αν.. λέγω αν.. | Νοεμβρίου 21, 2012 11:08 π.μ. | Reply
Κάποιος πεί: Ηλεκτρολόγους-Εγώ, Υδραυλικούς-Εγώ, Περιπτεράδες-Λαθραναγνώστης Τσιγάρα-Τράκα, Ταρίφες-Ποδήλατο, Τυροπιτάδικα-Σπίτι, Φουρνάρηδες-Σπίτι, Μπογιατζήδες-Εγώ, Κομμώτριες-Πλάκα κάνεις, Λογιστές-Φίλοι, Φοροτεχνικούς-Φίλοι, τότε τι μένει αν βγάλεις τα χαράτσια και τα ανελαστικά; Μόνο ο Σκλαβενίτης που δεν μετράει. Το σκέφτηκαν αυτό; Το σενάριο δεν είναι φανταστικό!
image description Ναι Σε Ολα | Νοεμβρίου 21, 2012 11:59 π.μ. | Reply
Να εκτελούνται.......απο το πρώτο ευρώ.....Να καθαρίσει επιτέλους ο τόπος
image description Γραψτα στο χιονι... | Νοεμβρίου 21, 2012 11:15 π.μ. | Reply
Εγω ξερω γύρω στα 10 ατομα τα οποια έχουν απο 5-6 φίλους που δηλωσαν ηλεκτρονικά το ποσο που χρειαζόταν για τις αποδειξεις χωρις να τις εχουν μαζεψει.Εαν τους φωναξουν για ελεγχο θα δανειστούν απο τους 5-6 φίλους τις απαιτουμενες αποδειξεις κ.ο.κ.
Χαζα ημιμετρα οι αποδειξεις.Μονο με την πληρη και αποκλειστικη εφαρμογη της Φοροκαρτας κατι θα εκαναν.
image description DUKE | Νοεμβρίου 21, 2012 12:51 μ.μ. | Reply
Πάλι μετατωπίζουν το βάρος των φόρων στον μισθωτό και συνταξιούχο...
Σε αυτόν που έτσι κι αλλίως δηλώνει εισόδημα!!
Δηλαδή: Είμαι οκ και δηλώνω 30'000 και πληρώνω και φόρους?
ΑΑΑΑ ωστέ έτσι έ? Αφού έχεις ή φέρε μου και 7'500 σε αποδείξεις ... ή φέρε κι άλλα 1'575!!
Είσαι μάγκας και ενώ βγάζεις 50'000 δηλώνεις 10'000... με 2'500 χιλλιαρικάκια αποδείξεις καθάρισες!
Κατά τα άλλα χτυπάνε την φοροδιαφυγή!!
image description NO MONEY NO HONEY | Νοεμβρίου 21, 2012 2:25 μ.μ. | Reply
Συναγωνιστή, το βλέπω το πράγμα απο μια άλλη διάσταση (κάτι σαν τον τρελό του χωριού), θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει με το τι κάνουν οι ανύπαρκτοι κυβερνώντες αλλά με το κάνεις πρώτα εσύ και τι απαιτήσεις έχεις από τις Κυβερνήσεις σου. Εδώ έχω ακούσει σαν επιχείρημα οτι κακώς έκοψαν τις 200,000 μαιμού συντάξεις γιατί αφαίρεσαν λεφτά από την πραγματική οικονομία. Περιμένουμε να υπάρχει φορολογική συνείδηση??
image description GIORGOS K. | Νοεμβρίου 22, 2012 1:37 π.μ. | Reply
Άνετα μαζεύεις το 25%. Δηλαδή από τον μισθό του κάποιος δεν θα μαζέψει 25% από τα σουπερμαρκετ? Που πάνε τα λεφτά?
image description GRD | Νοεμβρίου 22, 2012 12:48 μ.μ. | Reply
Ένα ακόμη καραγκιοζιλίκι διεθνούς ακτινοβολίας που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να εφαρμοστεί -και να βρει και υποστηρικτές. Η συλλογή αποδείξεων και η αντίστοιχη έκπτωση φόρου μπορεί να λειτουργεί ως κίνητρο και διακαίωμα (όπως σε πολλές χώρες) και ΟΧΙ σαν υποχρέωση και ποινή. Από τη στιγμή που οι δόσεις στεγαστικού δανείου (ενοίκια) δεν μετράνε ,όπως και η ΔΕΗ υπάρχουν υπάρχουν πιθανότητες να μήν μαζευτεί το ποσό. Η περίπτωση να είναι κάποιος λιτοδίαιτος (!) ,να περπατάει (ή να μετακινείται με λεωφορεία) και να μήν τσιφτετελειάζει νηχθημερόν δε παίζει? Ή μήπως θέλουμε να εκτελέσουμε και τους τελευταίους μικροαποταμιευτές στο όνομα της (δανεισμένης) κατανάλωσης (δείθεν για φορολογικούς λόγους).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο