ΠΟΕ -ΔΟΥ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ!

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

20 Νοέμβριος 2012
Taxheaven.gr

ΠΟΕ -ΔΟΥ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ!


Αθήνα 19.11.2012
Αρ. Πρωτ. : 134

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ!

Με αποφάσεις του τις τελευταίες ημέρες ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γ. Μαυραγάνης, αποφάσισε την μετακίνηση εκατοντάδων εφοριακών, από εφορίες της Αττικής στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών. Η σκοπιμότητα των μετακινήσεων αυτών, μας είναι άγνωστη, αφού δυστυχώς ο Υφυπουργός αρνείται τον διάλογο (αναπαράγοντας την τακτική προκατόχων του) και λειτουργεί με τη λογική του «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ». Οι μετακινήσεις αυτές, δημιουργούν σημαντικότατα προβλήματα στις εφορίες αφού :

- Αποδυναμώνουν τις εφορίες από έμπειρο και ικανό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους σε μια περίοδο που ήδη το προσωπικό έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι ερωτηματικό, τι λογική έχει η αποδυνάμωση μεγάλων και μικρών υπηρεσιών (Εφορίες Ανωνύμων, Πλοίων κλπ) για να ενισχυθούν άλλες;
- Δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα έσοδα του Δημοσίου, γιατί οι εφοριακοί που θα μετακινηθούν, θα διακόψουν ελεγκτικές διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει (σε πολλές περιπτώσεις δε ήταν στο τελικό στάδιο), θα διακόψουν δικαστικές διαδικασίες, θα χαθεί γενικά μεγάλος αριθμός εργασιών, που έγιναν και θα απέδιδαν μεγάλα έσοδα στο Δημόσιο με την ολοκλήρωσή τους.
- Θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην Εξυπηρέτηση του Πολίτη (αφού οι εφορίες θα μείνουν με λίγο προσωπικό), στον προγραμματισμό των υπηρεσιών κλπ.
- Θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στους υπαλλήλους, αφού αντί να ακολουθηθεί η διαδικασία των προαιρετικών αιτήσεων μετακίνησης για τις θέσεις αυτές και της κάλυψης των σχετικών αναγκών, έχουμε μετακινήσεις από μεγάλες αποστάσεις, με μεγάλο κόστος.

Η Ομοσπονδία Εφοριακών καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, να εγκαταλείψει τους επικίνδυνους πειραματισμούς, την προχειρότητα και την τακτική των επιφανειακών επικοινωνιακών κινήσεων και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο. Να αποδείξει επιτέλους αν επιθυμεί ουσιαστικά αποτελέσματα, η απλά να υπακούει σε «άνωθεν» εντολές, που δεν έχουν όμως υπολογίσει τις επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ