Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΕ -ΔΟΥ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ!

ΠΟΕ -ΔΟΥ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ!


Αθήνα 19.11.2012
Αρ. Πρωτ. : 134

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ!

Με αποφάσεις του τις τελευταίες ημέρες ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γ. Μαυραγάνης, αποφάσισε την μετακίνηση εκατοντάδων εφοριακών, από εφορίες της Αττικής στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών. Η σκοπιμότητα των μετακινήσεων αυτών, μας είναι άγνωστη, αφού δυστυχώς ο Υφυπουργός αρνείται τον διάλογο (αναπαράγοντας την τακτική προκατόχων του) και λειτουργεί με τη λογική του «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ». Οι μετακινήσεις αυτές, δημιουργούν σημαντικότατα προβλήματα στις εφορίες αφού :

- Αποδυναμώνουν τις εφορίες από έμπειρο και ικανό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους σε μια περίοδο που ήδη το προσωπικό έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι ερωτηματικό, τι λογική έχει η αποδυνάμωση μεγάλων και μικρών υπηρεσιών (Εφορίες Ανωνύμων, Πλοίων κλπ) για να ενισχυθούν άλλες;
- Δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα έσοδα του Δημοσίου, γιατί οι εφοριακοί που θα μετακινηθούν, θα διακόψουν ελεγκτικές διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει (σε πολλές περιπτώσεις δε ήταν στο τελικό στάδιο), θα διακόψουν δικαστικές διαδικασίες, θα χαθεί γενικά μεγάλος αριθμός εργασιών, που έγιναν και θα απέδιδαν μεγάλα έσοδα στο Δημόσιο με την ολοκλήρωσή τους.
- Θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην Εξυπηρέτηση του Πολίτη (αφού οι εφορίες θα μείνουν με λίγο προσωπικό), στον προγραμματισμό των υπηρεσιών κλπ.
- Θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στους υπαλλήλους, αφού αντί να ακολουθηθεί η διαδικασία των προαιρετικών αιτήσεων μετακίνησης για τις θέσεις αυτές και της κάλυψης των σχετικών αναγκών, έχουμε μετακινήσεις από μεγάλες αποστάσεις, με μεγάλο κόστος.

Η Ομοσπονδία Εφοριακών καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, να εγκαταλείψει τους επικίνδυνους πειραματισμούς, την προχειρότητα και την τακτική των επιφανειακών επικοινωνιακών κινήσεων και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο. Να αποδείξει επιτέλους αν επιθυμεί ουσιαστικά αποτελέσματα, η απλά να υπακούει σε «άνωθεν» εντολές, που δεν έχουν όμως υπολογίσει τις επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description johnjohn | Νοεμβρίου 20, 2012 10:41 π.μ. | Reply
Οι Δ Ο Υ είναι ήδη διαλυμένες , και ασχολούνται με γραφειοκρατεία και μόνο, δηλαδή για παράδειγμα να εκδίδουν διπλότυπα που θα μπορούσαν να γίνουν μέσω ΤΑΧΙΣΝΕΤ , να δίνουν βεβαιώσεις τζίρου και εκκαθαριστικά που θα μπορούσαν να γίνονται επίσης μέσω ΤΑΧΙΣΝΕΤ, να διορθώνουν δηλώσεις- τροποποιητικές, να θεωρούν βιβλία και στοιχεία, να ασχολούνται με βεβαιώσεις, κλπ., με όλα όσα σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχουν . Αντί να βλέπουν ότι ο έλεγχος φεύγει και πάει σε ελεγκτικές εταιρίες και ότι και ο έλεγχος των εισηγμένων εταιριών και των Δήμων- δημοτικών επιχειρήσεων συνεταιρισμών κλπ. είναι ανύπαρκτος, οι συνδικαλιστές δεν θέλουν να καταργηθούν οι ΔΟΥ . Να παραμείνουν τα πράγματα ως έχει . Βέβαια η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική . Με την ολοκλήρωση του ΤΑΧΙΣ θα παραμείνει στις ΔΟΥ μόνον ο έλεγχος και οι διασταυρώσεις (μέχρι να γίνονται αυτόματα απο το ΤΑΧΙΣ) . Δεν θα χρειάζονται άτομα περιορισμένων δυνατοτήτων να κόβουν διπλότυπα κτλ. .Θα αλλάξει και ο ρόλος του ΣΔΟΕ , δεν κυνηγάνε Πλαστά τιμολόγια διότι το πλαστό προυποθέτει θεώρηση , και για τα υπόλοιπα θα βρίσκονται με τις διασταυρώσεις. Βέβαια αυτό δεν συμφέρει πολλούς. Συμφέρει όμως τι κοινωνία ολόκληρη γιατί έτσι θα περιορισθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η φοροδιαφυγή . Φανταστείτε όλα να γίνονται απο το γραφείο του Λογιστή και τα πιό απλά απο τους ίδιους τους πολίτες χωρίς να τρέχεις σε υπηρεσίες , χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίζεις τον κάθε λογής υπάλληλο που επειδή κόβει διπλότυπο θεωρεί ότι έχει εξουσία. Η ΔΟΥ θα είναι στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή σου , χωρίς ουρές , χωρίς τζάμπα μάγκες. Και όσοι έχουν τις δυνάμεις να ασχοληθούν με τον έλεγχο , να κάτσουν να διαβάσουν πραγματικά , και να τα βάλλουν με τους εμάς τους λογιστές και τους δικηγόρους , τότε χαλάλι τους ο μισθός και τα επιδόματα που θα πάρουν . Για να το πώ πιο χονδρά, τα επιδόματα που πέρνα τόσα χρόνια δεν το άξιζαν , εκτός απο τους ελεγκτές (που αγόραζαν τα Laptop και τους εκτυπωτές και τα βιβλία απο τη τσέπη τους) . Απολαβές 2.500 για να κόβεις διπλότυπα ; Εφάπαξ χωρίς να ξέρει να κάνει την φορολογική του δήλωση;;;;;;
Πάντως εάν δεν καθαρίσει το τοπίο από τους άσχετους κλπ και δεν τρέξουν οι αλλαγές στο ΤΑΧΙΣ όπως προαναγγέλθηκαν τότε κινδυνεύει να καταργηθεί και ο κλάδος ολόκληρος , ας προσέξουν και λίγο
image description iliasdoy | Νοεμβρίου 20, 2012 11:29 π.μ. | Reply
Δυστυχώς, έχεις δίκιο.Παράλληλα, όμως, γνωρίζεις ότι ο μεγάλος υπεύθυνος είναι η οργάνωση των υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ εκ μέρους της Πολιτείας, όπως επίσης το πλήθος και η πολυπλοκότητα νόμων και διαδικασιών.Στους εργαζόμενους υπαλλήλους, πιστεύω, πρέπει να αποδοθεί το μικρότερο μερίδιο ευθύνης.
image description Bill | Νοεμβρίου 20, 2012 11:44 π.μ. | Reply
Για στο στο στόμα σου μάλλον στα χέρια σου που τα έγραψαν. Αλλά άντε να πείσεις αυτούς όλους που μέχρι τώρα ακόμα θεωρούν πολλά πράγματα δεδομένα και το χειρότερο παλεύουν με νύχια και δόντια να συνεχιστούν.
image description johnjohn | Νοεμβρίου 20, 2012 12:18 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ απολύτως . Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Η πολυπλοκότητα των νόμων αναμφισβήτητα είναι σαν σηκωμένο χειρόφρενο σε ανηφόρα . Μόνον οι ατομικές λύσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για τα έτη 2007 και 2008 είναι 1700 σελίδες περίπου. Ένας χαμός δηλαδή. Και όλα αυτά για να έχουμε χίλιες απαλλαγές . Τέσσερις τόμοι ο ΚΒΣ , αντί να έχουμε ηλεκτρονικά τιμολόγια και διασταυρώσεις . Το γεγονός ότι οι πολιτικοί παράγοντες φοβούνται τις διασταυρώσεις στοιχείων δείχνει τι κρύβεται . Πάντως αν δεν αναβαθμιστούν (σε γνώσεις) σε ελεγκτές το παιχνίδι χάθηκε. Και ας μη μας ενδιαφέρει τι θα γίνουν όσοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να ακολουθήσουν .
image description special | Νοεμβρίου 20, 2012 6:35 μ.μ. | Reply
τώρα πια, πάει διαλύθηκαν
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο