Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επίτροποι με εξουσίες …Πρωθυπουργού στις τράπεζες - Υπό την κηδεμονία της τρόικας το σύστημα

Στο διορισμό Επιτρόπων στις τράπεζες που θα λάβουν βοήθεια από το πακέτο των 50 δισ. ευρώ, δηλαδή σε όλες, προχωρά άμεσα η τρόικα, προκειμένου να ελέγχει από πρώτο χέρι τις διοικήσεις τους.
Όπως έχει συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση, από τα μέσα Ιανουαρίου θα τοποθετηθούν σε όλες τις τράπεζες Επιτροπές Εποπτείας (Monitoring trustees), οι οποίες θα αποτελούνται από στελέχη συμβουλευτικών / ελεγκτικών εταιρειών.

Οι Επίτροποι θα είναι πανίσχυροι, καθώς θα μπορούν να ελέγχουν τα πάντα, ώστε να διασφαλίσουν τη σωστή εφαρμογή των πλάνων αναδιάρθρωσης που θα συμφωνηθούν με την τρόικα.

Έμφαση θα δοθεί στη διασφάλιση της σωστής εταιρικής διακυβέρνησης και της ορθής εμπορικής πολιτικής για τις τράπεζες που θα εποπτεύουν.

Έλεγχος παντού

Για το λόγο αυτό θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία σε κάθε τμήμα και διεύθυνση της τράπεζας που εποπτεύουν, ενώ θα παρακολουθούν όλα τα διοικητικά συμβούλια και τις εκτελεστικές επιτροπές.

Επιπλέον, θα έχουν λόγο στη χορήγηση μεγάλων δανείων, ενώ θα μπορούν να ασκούν βέτο σε αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Άποψη, την οποία θα μπορούν να επιβάλλουν θα έχουν επίσης στην επιτοκιακή πολιτική σε καταθέσεις και δάνεια.

Τριμηνιαίες εκθέσεις

Επίσης, θα ξεψαχνίσουν όλα τα δάνεια προς πολιτικά κόμματα και τραπεζικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων και των συγγενικών τους προσώπων.

Κάθε τρίμηνο θα συντάσσουν μία έκθεση, την οποία θα αποστέλλουν απευθείας στην Κομισιόν στις Βρυξέλλες, ενώ θα έχουν στενή συνεργασία με τους επιτηρητές που θα τοποθετήσει η Ευρωβπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υπό την πλήρη κηδεμονία των δανειστών...

Πηγή Moneyonline

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description κλαρας | Νοεμβρίου 19, 2012 8:19 π.μ. | Reply
"Επίσης, θα ξεψαχνίσουν όλα τα δάνεια προς πολιτικά κόμματα και τραπεζικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων και των συγγενικών τους προσώπων."
Μ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ. ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΑΣ ΤΡΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣΑΙ ! ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ "ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ" . ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ .

image description tONI | Νοεμβρίου 19, 2012 11:29 π.μ. | Reply
Ότι να ναι λες.. Μπορεί να γίνονται ένα σωρό μ@λ@κίες, αλλά σιγά σιγά μία τάξη ψιλομπαίνει.. Πλήρης απονομή δικαιοσύνης για τα παλαιά αμαρτήματα αποκλείεται να αποδοθεί. Απορώ με μερικούς που βαυκαλίζονται νομίζοντας ότι είναι ρεαλιστικό αυτό να γίνει. Κ από την άλλη, αφού από μόνοι μας δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε τπτ, επίτροποι κ άγιος ο θεός.. Κ τέλος ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος. Μην τρελαθούμε. Ήταν από τους Βασιλιάδες της διαφθοράς. Να παίρνει σειρά ο Γιάννος τώρα.. από το να μην τιμωρηθεί κανείς, έστω να τιμωρηθούν 2 από τους 1.000.
image description κλαρας | Νοεμβρίου 19, 2012 12:44 μ.μ. | Reply
αλλοίμονο Έλληνες, με νοοτροπίες σαν του ΤΟΝΙ, τι μας περιμένει !
και ο νοών νοείτο !
image description tONI | Νοεμβρίου 19, 2012 12:05 μ.μ. | Reply
Άσε ρε.. αλλού αυτά.. ξαναλέω.. έχουμε γεμίσει τσάμπα μάγκες, ντεμέκ πατριώτες και ετεροχρονισμένους κ αργοπορημένους τιμητές της δικαιοσύνης. Που ήσουνα ρε κλαρα όταν οι τράπεζες δίναν δάνεια στα φιλαράκια τους, τους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους τους κ στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα; Κ ποιος πληρώνει τώρα για όλα αυτά;; Που ήσουν όταν το τραπεζικό σύστημα υποχρεώνονταν λόγω διαπλεκόμενων να επενδύει στα junk bonds του ελληνικού δημοσίου, αδιαφορώντας για τους μετόχους κ για τους πολίτες γενικότερα; Που σε πείραξαν κ οι ξένοι επίτροποι που θα βάλουν μία τάξη σε όλο αυτό το ρδελομπου.. Υποκριτή.. Μήπως ήθελες να μπεις εσύ ελεγκτής να παίρνεις το κατιτί σου?!? ε ελληναρά μου?!??Παιδάκια που δε σας αρέσει η τάξη, την οποία έχουμε αποδείξει ότι μόνοι μας δε μπορούμε να τη βάλουμε, ξυδάκι.. Πάνε οι παλιές "καλές" εποχές της μάσας κ των άδικων προνομίων.. Κουφάλες.. Σιγά σιγά κάθε κατεργάρης στον πάγκο του..
image description tONI | Νοεμβρίου 19, 2012 1:23 μ.μ. | Reply
Κ μιας που λέγαμε για τους κατεργάρηδες...

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/739699/Article.aspx

Περαστικά παιδιά.. ούτε ο Τσίπρας δε σας σώζει..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο