Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δυο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σφραγίζουν τα prior actions

Δυο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σφραγίζουν τα prior actions

Δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θα αποστείλει αύριο προς υπογραφή στο Υπουργικό Συμβούλιο το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να οριστικοποιηθούν όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις που έχει ζητήσει η τρόικα. Ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών κ. Π. Τσακλόγλου ενημέρωσε ήδη την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για την οριστικοποίηση των τελικών ρυθμίσεων και για το ότι όλες οι εκκρεμότητες θα κλείσουν τη Δευτέρα.
 
Στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θα ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρεμβάσεις σε περίπτωση υστέρησης των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και ζητήματα σχετικά με τις αποκλίσεις  των δαπανών των υπουργείων και των ΔΕΚΟ και θέματα σχετικά με τους ΟΤΑ.
 
Με την Πράξη θα επέρχονται αλλαγές στον ειδικό λογαριασμό που λειτουργεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και μέσω του οποίου διοχετεύονται τα δάνεια που προορίζονται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Πλέον τα εμβάσματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα δίνονται σε δόσεις και θα αντιστοιχούν στις άμεσες ανάγκες εξόφλησης ομολόγων.
 
Ακόμη, στις Πράξεις θα προβλέπεται πως σε περίπτωση υστέρησης του αριθμού των ιδιωτικοποιήσεων θα λαμβάνονται μέτρα σε επίπεδο Προϋπολογισμού. Η τρόικα έχει ζητήσει σε περίπτωση υστέρησης των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις -για δύο συνεχόμενα τρίμηνα-  να αυξάνεται αυτόματα ο στόχος του Προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα στο 50% της υστέρησης των εισπράξεων από τις ιδιωτικοποιήσεις.
 
Την ίδια στιγμή εάν οι στόχοι για τα έσοδα υπερβούν τις προβλέψεις οι προσθετές εισπράξεις θα κατευθύνονται κατά 30% για την αποπληρωμή του χρέους και το 70% για αναπτυξιακές δράσεις.
 
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θα προσδιορίζουν αυτόματες δημοσιονομικές παρεμβάσεις σε περίπτωση απόκλισης των δαπανών των υπουργείων και των ΔΕΚΟ. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίζει εκ των προτέρων μέτρα κάλυψης των αποκλίσεων ανά φορέα , ενώ θα γίνεται υπέρ- επόπτης όλων των φορέων που δεν πετυχαίνουν τους στόχους. Επισης, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει από το επόμενο έτος και στην καθιέρωση οροφής δαπανών για τους φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης.
 
Τέλος, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπουν παρεμβάσεις στην αρχή δημόσιων προμηθειών και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προμηθειών, την ανάπτυξη Κέντρου Διαχείρισης Αγορών στο Δημόσιο, την απελευθέρωση επαγγελμάτων που ελέγχονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, των συντηρητών και πωλητών έργων τέχνης, επαγγελμάτων που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας, καθώς και των πωλητών πετρελαίου, την αποσύνδεση των κατώτατων αμοιβών των δικηγόρων με την παρουσία τους σε αίθουσες δικαστηρίων, την προώθηση της νομοθεσίας για τα επαγγελματικά προσόντα,  την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, κ.α..


Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο