Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συντονιστικό Όργανο Ενώσεων Λογιστών-Φοροτεχνικών Ν. Αττικής: Η επιχειρούμενη προσπάθεια υποβάθμισης του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτεχνικού και η προσπάθεια εξάλειψης του κλάδου των ελ. επαγγελματιών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ, 05/11/2012

Την 05/11/2012 ημέρα Δευτέρα συναντήθηκαν στα Γραφεία της Σ.Ο.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ, Κουντουριώτου 35, Κορυδαλλός, τα μέλη τού Συντονιστικού Οργάνου των Λογιστικών Συλλόγων Αττικής δηλαδή: 

O συνάδελφος Νικόλαος Αυλωνίτης ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.
O συνάδελφος Ορέστης Σεϊμένης ως εκπρόσωπος της Π.Ε.Φ.Ε.
O συνάδελφος Χαράλαμπος Τζιρίτας ως εκπρόσωπος της Ε.Λ.Ο.Ν.Ι.Φ.Η.
O συνάδελφος Ίσαρης Δημήτριος ως εκπρόσωπος  της Σ.Ο.Λ.Π.
O συνάδελφος Θρασύβουλος Μίαρης ως εκπρόσωπος του ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ Συλλόγου Λογιστών Γλυφάδας-Βούλας
Ο συνάδελφος  Παναγιώτης Παντελής ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών και Φορολογικών Αναλύσεων
Στην συνάντηση παρέστησαν οι συνάδελφοι Στέφανος Ξενάκης, Αντώνης Μουζάκης και ο Δημήτρης Τσαμόπουλος  Γ.Γ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

Θέμα της συνάντησης: «Η επιχειρούμενη προσπάθεια υποβάθμισης του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού και η προσπάθεια εξάλειψης του κλάδου των Ελευθέρων Επαγγελματιών.»

Μετά από διαλογική Συζήτηση επί των τεθέντων θεμάτων οι παριστάμενοι διαπίστωσαν :

1. Ο κλάδος βάλλεται από αντίπαλα συντεχνιακά και πολυεθνικά ξένα συμφέροντα.

2. Παρ’ ότι το 2011 με την ΠΟΛ.1166/1.8.2011 ο κλάδος πιστοποιήθηκε και του ανατέθηκε συγκεκριμένο έργο εις το οποίο ανταποκρίθηκε επιτυχώς προσδιορίζοντας επί πλέον φορολογητέα ύλη για τα δημόσια έσοδα 7 δις ευρώ, εγγυήθηκε δε την καταβολή φόρων, παρά ταύτα με την ΠΟΛ.1163/23.7.2012 ανεκλήθη η πιστοποίηση αυτή και ως εκ τούτου η συμβολή του στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

3. Λόγω του κύρους και της αξιοπιστίας που ο κλάδος διαθέτει είναι συχνές οι επιπρόσθετες εργασίες που οι διάφοροι φορείς αναθέτουν (περιουσιολόγιο, Γ.Ε.ΜΗ.) δίχως όμως να προβλέπουν ελάχιστες αμοιβές όπως συμβαίνει με άλλους κλάδους. 

4. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιχειρείται ο αποκλεισμός των Λογιστών – Φοροτεχνικών από τον προαιρετικό έλεγχο των μικρών επιχειρήσεων. Με τον αποκλεισμό αυτόν ευνοούνται τα υπό ίδρυση γραφεία πολυεθνικών ελεγκτικών εταιρειών με τα εποπτευόμενα τμήματά τους παροχής φοροτεχνικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα ελεγκτής και ελεγχόμενος να ταυτίζονται. 

Για τούς παραπάνω λόγους αποφάσισαν: 

• Να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά εκείνων που έχουν στοχοποιήσει τούς Λογιστές – Φοροτεχνικούς.

• Να ανακοινώσουν δι’ όλων των μέσων επικοινωνίας την αντίθεσή τους στα μέτρα που λαμβάνονται συνεχώς εναντίον τους. 

• Να επιδώσουν ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για  τα νέα εις βάρος τους μέτρα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου: 

ΔΗΛΩΝΟΥΝ, προς τους αρμόδιους φορείς, ότι οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να γίνουν καταδότες και κουκουλοφόροι για υποψία πιθανής φοροδιαφυγής, επειδή τα αρμόδια όργανα της πολιτείας τα επιφορτιζόμενα με το καθήκον αυτό αποξηλώθηκαν και αποδυναμώθηκαν και επί πλέον ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να επιβαρύνεται η Κοινωνία με φοροχαρτόσημα, τέλη, εισφορές, χαράτσια, φόρους υπέρ τρίτων ή άλλες επιβαρύνσεις προς όφελος κάποιων ευνοούμενων ομάδων.  

Και βέβαια ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να αποφασίζουν οι άλλες κοινωνικές ομάδες γι’ αυτούς, εις βάρος τους, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ!
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nikos | Νοεμβρίου 16, 2012 2:31 μ.μ. | Reply
χα χαχα ποιοι μιλανε για συντεχνιες, το οργιο της συντεχνιας.. Η ΠΟΦΕΕ
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
image description κυρ | Νοεμβρίου 16, 2012 7:44 μ.μ. | Reply
εαν δεν εισαι λογιστης μπορεις να γραφειςις οτι θελεις
εαν ομως εισαι τοτε χρωστας στην ποφεε οσο σεβασμο απεκτησε το επαγγελμα του λογιστη τα τελευταια χρονια..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο