Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δυνατότητα ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία, αποκτούν για μια ακόμη φορά εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεοι, όχι μόνο στο ΙΚΑ, αλλά και σε ...

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία, αποκτούν για μια ακόμη φορά εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεοι, όχι μόνο στο ΙΚΑ, αλλά και σε πολλά άλλα ταμεία, όπως το ΤΕΒΕ και το Ταμείο Εμπόρων, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Διαδίκτυο, το νομοσχέδιο δίδει τη δυνατότητα σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες να εξαγοράσουν έως και 150 ένσημα προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, εμπεριέχει τις λεπτομέρειες της νέας ρύθμισης:

- Δίνεται η δυνατότητα να ρυθμιστούν τα χρέη όχι μόνο στο ΙΚΑ αλλά και σε πολλά άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Μεταξύ αυτών το ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων, το ΤΣΑ, το Ταμείο Υγειονομικών, το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο Νομικών αλλά και όλα τα ταμεία Τύπου.

- Τα χρέη μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 98 δόσεις. Βέβαια, κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 ευρώ.

- Για όσους επιλέξουν την οδό των δόσεων, το ασφαλιστικό ταμείο θα διαγράψει το 50% των προσαυξήσεων. Αν κάποιος θελήσει να προχωρήσει σε εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου ποσού, τότε θα διαγραφεί το 80% των προσαυξήσεων.

- Όποιος αποφασίσει να ενταχθεί στην νέα ρύθμιση, θα πρέπει να προκαταβάλει το 3% της οφειλής. Έτσι, για χρέος 3000 ευρώ, θα πρέπει να προκαταβληθούν 90 ευρώ ενώ η οφειλή θα μπορεί να αποπληρωθεί σε έως και 20 δόσεις των 150 ευρώ.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο