Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρομπάι: Μειωμένα κονδύλια ΕΣΠΑ για την Ελλάδα

Ρομπάι: Μειωμένα κονδύλια ΕΣΠΑ για την Ελλάδα

Σημαντικά μειωμένα αναμένεται να είναι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την Ελλάδα για την περίοδο 2014-2020 εάν επικρατήσει η πρόταση του Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Στην πρόταση που κατέθεσε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κοινοτικός προϋπολογισμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου δεν θα ξεπερνά τα 280 δισ. ευρώ.

Ο Ρομπάι προτείνει δηλαδή να μειωμένος κατά περίπου 10% σε σχέση με την πρόταση της Κυπριακής Προεδρίας για 309 δισ. ευρώ, η οποία διαμορφώθηκε μετά από πιέσεις των ισχυρών της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία).

Σε αυτή την περίπτωση, η χρηματοδότηση της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί κατά 800 εκ. ευρώ, τη στιγμή που ήδη θα είναι μικρότερη από το τρέχον ΕΣΠΑ κατά 40% (12 δισ. από 20 δισ. ευρώ).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο