Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τη λίστα με 97 ονόματα Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στο νησί Τζέρσεϊ ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Την λίστα των Ελλήνων καταθετών που φαίνεται να απολάμβαναν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του νησιού Τζέρσεϊ, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, από τις βρετανικές αρχές.

Πρόκειται για λίστα που φαίνεται να περιλαμβάνει ονόματα 97 Ελλήνων, που εμφανίζονται να έχουν τραπεζικές καταθέσεις συνολικού ύψους 22,3 εκατ. ευρώ. Οι επίμαχες καταθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο νησί Τζέρσεϊ -ανήκει σε σύμπλεγμα νησιών στα στενά της Μάγχης- που έχει ουδέτερο φορολογικό καθεστώς. Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 8.474 off-shore τραπεζικούς λογαριασμούς στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας. Οι βρετανικές αρχές, στα χέρια των οποίων περιήλθε η λίστα, ήδη έχουν ξεκινήσει άμεσους ελέγχους για περιπτώσεις φοροδιαφυγής καθώς η πλειονότητα των καταθετών είναι Βρετανοί υπήκοοι.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Daily Telegraph». Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι ανάμεσα στα ονόματα των καταθετών περιλαμβάνονται και οι κάτοχοι των 97 off-shore λογαριασμών οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν δηλώσει στην τράπεζα διευθύνσεις στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ για την ύπαρξη της λίστας έχει επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της βρετανικής εφορίας.

Με έγγραφό τους οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ζητούν από τη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών να μεριμνήσει ώστε να αποσταλεί από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα η επίμαχη λίστα με τα ελληνικού ενδιαφέροντος στοιχεία προκειμένου οι κάτοχοι των λογαριασμών «να τύχουν νόμιμης φορολογικής επεξεργασίας».

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι και οι Έλληνες της λίστας ερευνώνται από τις φορολογικές αρχές της χώρας ώστε να εντοπιστεί αν έχουν επαγγελματική δραστηριότητα στη Μ. Βρετανία.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ιωάννα - Μαρίνα | Νοεμβρίου 15, 2012 11:55 π.μ. | Reply
Η άποψή για αυτά τα 97 άτομα και για όλους όσους έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, θα έπρεπε εκτός από την αναδρομική φορολόγηση, να μην πηγαίνει κανείς στη δούλεψή τους, π.χ. υπηρέτριες, κηπουροί, οδηγοί, κ.λ.π., ούτε τα παιδιά τους να τα παίρνουν στα ιδιωτικά σχολεία παρά μόνο στα δημόσια. Για να μην πω ότι ακόμα ούτε και στο S.M. να μην μπορούν να ψωνίζουν, να τα φέρνουν από τα νησιά που έχουν τις καταθέσεις. Όλα τα παραπάνω για μια μικρή ελπίδα μήπως και φρενάρει η ασυδοσία του τόπου μας και τα παιδιά αυτών να μην γίνουν χειρότεροι από αυτούς.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο