Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμφωνία Hewlett Packard, COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του Πειραιά

Συμφωνία Hewlett Packard, COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του Πειραιά

Μια πολύ σημαντική συνεργασία που ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την Ελλάδα παρουσίασαν σήμερα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Hewlett Packard (HP) με επικεφαλής τον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της ΗΡ Tony Prophet και της COSCO με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του PCT Captain Fu Cheng Qiu Fu. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.
 
Η HP έχει καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία με το terminal της COSCO στον Πειραιά (PCT) για την εγκατάσταση σημαντικών δραστηριοτήτων της παγκόσμιας εφοδιαστικής της αλυσίδας στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του χρόνου.  Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε καταρχήν η εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.
 
Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω του terminal της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Οι επιπτώσεις από αυτή την συνεργασία θα είναι σημαντικές για την Ελλάδα, η οποία καθιερώνεται ως το κύριο διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, μέσω της οποίας θα διακινούνται φορτία από και προς την Άπω Ανατολή.  Η συμφωνία συμπίπτει με την ολοκλήρωση της γραμμής του Ικονίου που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τα διευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα και θα επιτρέψει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δημιουργήσει ολοκληρωμένες εφοδιαστικές αλυσίδες από τον Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη.
 
Τονίζεται ότι η εφοδιαστική και μεταφορική δραστηριότητα της HP ανέρχεται σε 50 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν δραστηριότητες στην Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Η επιλογή του Πειραιά από την COSCO και την ΗΡ ως κεντρικού λιμανιού διανομής των προϊόντων της εταιρίας θα έχει πολύπλευρες θετικές επιπτώσεις τόσο στη δραστηριότητα του λιμανιού, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των οδικών μεταφορών και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.
 
Η συγκεκριμένη συμφωνία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες εταιρίες παρομοίου σκοπού που διαθέτουν εφοδιαστικές αλυσίδες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και έχουν τις παραγωγικές μονάδες τους στην Κίνα και την Άπω Ανατολή. Εκτιμάται ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιφέρει αύξηση του τοπικού φορτίου ως και 50% για το λιμάνι του Πειραιά και αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Μ | Νοεμβρίου 15, 2012 1:56 μ.μ. | Reply
MAKAΡΙ....
image description mpee | Νοεμβρίου 15, 2012 3:34 μ.μ. | Reply
Με άλλες 15 τέτοιες συμφωνίες αρχίζουμε κ προχωράμε μπροστά κ άσε τους κκεδες κ τους τσιπραίους να λένε.. Βέβαια οι τσιπραίοι φωνάζουν μόνο κ μόνο επειδή δε συμμετέχουν στις συσκέψεις κ τις όποιες μίζες κ αυτοί.. Οι κκεδες είναι απλά κολλημένοι μέχρι το κόκκαλο.
image description NO MONEY NO HONEY | Νοεμβρίου 15, 2012 5:55 μ.μ. | Reply
Πες τα ρε σύντροφε !! Ας γίνει επιτέλους μια αρχή μπας και γίνουμε Ευρωπαϊκό κράτος. Να ανοίξουν δουλειές για τους νέους ανθρώπους. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα κάνει δυο-τρια καλά πράγματα. Αν είναι να τα κάνει και ο Πρωθυπουργός-της-Παναγιάς τρελαντώνης Σαμαράς, ας τα κάνει. Όσο για τον Τσίπρα.....ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το ζήσουμε και αυτό. Δεν αξίζει σε κανέναν να ζήσει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και σε αυτούς που τώρα τον στηρίζουν. Άντε με το καλό και αξιοποίηση Ελληνικού τώρα. Να κινηθεί κάτι επιτέλους...
image description ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ | Νοεμβρίου 15, 2012 3:24 μ.μ. | Reply
Αντε...Φως στο τούνελ.....Να δούμε όμως πρώτα τις αγγελίες για ζήτηση εργασίας!!
image description georkar | Νοεμβρίου 15, 2012 4:11 μ.μ. | Reply
Ετσι,θα τρωμε με χρυσα κουταλια!!!
image description mpee | Νοεμβρίου 15, 2012 4:27 μ.μ. | Reply
Γκρίνιαξε λίγο ακόμα.. Μπορείς.. Ήσουν κ τις καλές εποχές του δικομματισμού τόσο γκρινιάρης;;
image description georkar | Νοεμβρίου 15, 2012 4:09 μ.μ. | Reply
Ποτε δεν ψηφισα κομμα του δικομματισμου...
image description Ναι Σε Ολα | Νοεμβρίου 15, 2012 5:12 μ.μ. | Reply
Πιασαμε τον παππα απ` τα φρύδια......Αρε ξύλο που θέλετε......Λαμόγια!!!
image description NO MONEY NO HONEY | Νοεμβρίου 15, 2012 5:09 μ.μ. | Reply
Δανεικά τέλος φίλε μου......σόρι συμπάσχω - δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει χάσει στην κρίση- αλλά το πάρτυ τελείωσε! Δανεικά τέλος...τώρα φτιάχνουμε εμείς την τύχη μας
image description Και λοιπόν; | Νοεμβρίου 16, 2012 6:59 μ.μ. | Reply
Ωραία συμφωνία. Η HP που παράγει τα προΪόντα της κάπου στην ανατολή. Τα βρήκε με την ανατολική εταιρεία Cosco, για διακινούν τα προιόντα της πρώτης από ένα λιμάνι όπου η δεύτερη έχει επενοικιάσει. Στη συνέχεια τα προϊόντα θα μεταφέρονται από μιά τρενοεταιρία που θα ανήκει σε κάποιον (από που άραγε; Γερμανία ίσως;). Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει άραγε η συμφωνία των μεγαθήριων στον πειραιά; Με τι μισθούς; Αυτούς των Ολανδών στο Ροτερνταμ; Τώρα μάλιστα όλα δένουν. Και κοίτα να δείς συγχρονισμός... αμέσως μόλις πέρασε το μεσοπρόθεσμο... το συζητήσανε το πρωί στον καφέ και το αποφάσισαν το μεσημέρι στο ντινερ... Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει τι περιφερειακή δραστηριότητα θα αναπτυχθεί γύρω από τη συμφωνία; Ετσι για να δώ και εγώ ο κακομοίρης την ανάπτυξη!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο