Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εδώ και τώρα Prior Actions No 2

Εδώ και τώρα Prior Actions No 2

 
Η μάχη για να εγκριθούν τα 44 δισ. ευρώ (3 δόσεις) σε μία αξιολόγηση μαίνεται και  η τρόικα ζητά  ισχυρά ανταλλάγματα. Εμμένει –σύμφωνα με πληροφορίες– σε σκληρές ρήτρες διασφάλισης των πλεονασμάτων, των αποκρατικοποιήσεων και της διανομής των 44 δισ. ευρώ μέσω ελέγχου από το EFSF της ροής του χρήματος στον υφιστάμενο ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ (βλέπε: "Κόλπο Γκρόσο" Σαμαρά στις Βρυξέλλες).

Ζητούν επίσης να ολοκληρωθούν όλες οι υπουργικές αποφάσεις του πολυνομοσχεδίου εδώ και τώρα με πρώτη κίνηση την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία τίθενται από χθες (και πριν καν ολοκληρωθούν οι διοικητικές πράξεις) σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι διοικητικών ειδικοτήτων εκτός ΑΣΕΠ που υπηρετούν στο δημόσιο με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου  (1.200 υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και 800 επίορκοι). Ακολουθούν δεκάδες πράξεις τις επόμενες ημέρες για το μισθολόγιο, τα φάρμακα, την υγεία, τα κλειστά επαγγέλματα και την απελευθέρωση των αγορών.

Οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν και λίστες με ονόματα ανά τρίμηνο για τις 25.000 διαθεσιμότητες –απολύσεις στο δημόσιο του 2013. Ζητούν επίσης να έρθουν και νέα εισπρακτικά μέτρα σε συγκεκριμένα πεδία που θεωρούν ότι το πολυνομοσχέδιο δεν... αρκεί.

Η τρόικα ζητά μηχανισμούς αυτόματης διόρθωσης των αποκλίσεων στον προϋπολογισμό με νέα μείωση δαπανών. Ανάλογους μηχανισμούς ζητά και για αποκλίσεις στο χρέος. Ζητούν νέες δια νόμου παρεμβάσεις που να διασφαλίζουν:

* Την μείωση του μισθολογικού κόστους κατά συγκεκριμένο ποσό (που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί) από φέτος έως και το 2016. Το βασικό αίτημα είναι να έχουν οι απολύσεις... ονοματεπώνυμο, αλλά θέλουν και άμεσες  αποφάσεις για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από το ενιαίο μισθολόγιο.

* Διασφάλιση ζητούν και στην οριζόντια περικοπή λειτουργικών δαπανών το 2013-2016.

* Ρήτρα συγκεκριμένων περικοπών ανά έτος (2013-2016) ζητούν στις ΔΕΚΟ.

* Πρόσθετες ρυθμίσεις  για να διασφαλιστεί η περικοπή στις προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού ζητούν για την περίοδο 2013- 2016.

* Μεγαλύτερες παρεμβάσεις το 2013 στο φάρμακο με την χρήση γενοσήμων, ισχυρότερο πλαίσιο ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

* Συγκεκριμένους στόχους εσόδων από την αύξηση  των φόρων  το 2013 και το 2014.

Η κυβέρνηση   καλείται να δώσει τις επόμενες ημέρες μία σκληρή μάχη όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. «Αποφύγαμε την δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο Λουξεμβούργο αλλά και ο έλεγχος του EFSF στον ειδικό λογαριασμό των δόσεων της ΤτΕ είναι μέγα ζήτημα» ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Πρόσθεσε ότι «ανάλογο αίτημα ρητρών στις δόσεις αλλά και στα δημόσια οικονομικά υπήρξε και τον Μάρτιο αλλά η κυβέρνηση τότε το απέφυγε.
 
Άλλα στελέχη δίδουν  μεγαλύτερη έμφαση στις ρήτρες υποκατάστασης εσόδων από αποκρατικοποιήσεις με νέα μέτρα. «Αν το κλίμα δεν βελτιωθεί η ρήτρα θα γίνει θηλιά για την Ελλάδα» αναφέρουν.

Πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο κάνουν λόγο για μία διαπραγμάτευση που δεν έχει ακόμη τελειώσει. Το ελληνικό επιχείρημα φέρεται να είναι ότι αν υπάρξουν σκληρές ρήτρες τότε και το κλίμα διεθνώς θα επηρεαστεί καθώς ο στόχος είναι να δοθεί μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και να έρθουν επενδύσεις για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και για την υπόλοιπη οικονομία.
 
Μάχη και για το ΕΣΠΑ 2
 
Η συζήτηση ξεκινά από σήμερα. Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕΠ Ντάριο Σκαναπιέκο, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζιδάκη. Ο κ. Χατζιδάκης θα πρέπει παράλληλα τις επόμενες ημέρες να αποφύγει έναν ακόμη κίνδυνο: να περιοριστούν δραστικά, ακόμη και κάτω από τα 12 δισ. ευρώ (πηγές κάνουν λόγο και για σενάριο 9 δισ. ευρώ από 20,4 δισ. ευρώ που δικαιούμαστε σήμερα) τα κοινοτικά κονδύλια που θα φτάσουν με το ΕΣΠΑ 2 στην Ελλάδα (περίοδος 2014-2020). Η μάχη μαίνεται και θα κορυφωθεί στην σύνοδο κορυφής (Βλέπε: Γυρνάμε πίσω 20 χρόνια στην ανάπτυξη...).
 
Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα και σε ημερίδα για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων παρουσία του  υπουργού ανάπτυξης και κοινοτικών αξιωματούχων.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΒΑΣΙΛΗΣ | Νοεμβρίου 14, 2012 2:50 μ.μ. | Reply
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΡΕΞΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΨΗΦΟ ΣΤΑ 300 ΛΑΜΟΓΙΑ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΨΕΜΑΤΑ? ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΤΕ!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο