Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο σε όσους δεν είναι συνεπείς προς τα ασφαλιστικά ταμεία

ΤΗΝ ανάγκη άμεσης εκταμίευσης της επόμενης δόσης τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ενημερώνοντας τις Επιτροπές Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο υπουργός τόνισε πως «η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η απομάκρυνση της δραχμοφοβίας θα έρθουν από την καταβολή της επόμενης δόσης», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αναμένει τελική απάντηση στο Eurogroup της 20ής Νοεμβρίου.
Απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης, χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους. Όπως είπε, θα υπάρξει χρεοκοπία και αφερεγγυότητα, που θα έχει αντίκτυπο και πέραν της Ελλάδας. Αφού επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, προειδοποίησε πως ο κίνδυνος ατυχήματος είναι υψηλότατος, γι' αυτό, όπως είπε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε πάντως εποικοδομητική την προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη δήλωση του συμβουλίου. Όπως είπε, είχε απευθύνει έκκληση να υπάρξει πολιτικό μήνυμα ηχηρό για τις προσπάθειες της Ελλάδας και να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκταμίευση. «Η δήλωση ικανοποίησε και τις δύο μου αυτές απαιτήσεις» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε τις αλλαγές στα εργασιακά που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο 3, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην εκταμίευση της δόσης, τονίζοντας πως η Ευρώπη πρέπει να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα.

Ακόμη ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση της διάθεσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ώστε να είναι αποτελεσματικοί για τη μείωση της ανεργίας και τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει «πόλεμο» σε όσους δεν είναι συνεπείς προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει η αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, αλλά και το πρόγραμμα «Αριάδνη» για τις παράνομες συντάξεις. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι θα είναι «αμείλικτος» με τους επιχειρηματίες που απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό, ιδιαίτερα αλλοδαπούς, αφού θα προχωρά σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description τα 'χουμε ξανακούσει πολλές φορές | Νοεμβρίου 14, 2012 9:25 π.μ. | Reply
Εάν βρεις βενζινάδικο με Έλληνες υπαλλήλους πες μου κι εμένα.........μου θέλουν και καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής......και δεν λέω να τους κλείσουν τους ανθρώπους με δυσβάστακτα πρόστιμα (τους έχουν διαλύσει και με τα πρόστιμα για τις πειραγμένες αντλίες...λέω τώρα) ας βεβαιώσουν 6 μήνες ελάχιστη ασφάλιση πλέον τα "γύρω-γύρω" (πορτοκαλί βιβλία κλπ) όπως προβλέπεται κι ας το κάνουν σε 200 δόσεις. Το χαρακτήρας του προστίμου δεν είναι να τιμωρήσει αλλά να αποτρέψει την συνέχιση της παράβασης....κι ας δουλεύουν μετά τα παιδιά οι "οικονομικοί μετανάστες" συμμετέχοντας μέσω της φορολογίας και ασφάλισης στα κοινά.
image description Timoros | Νοεμβρίου 14, 2012 10:35 π.μ. | Reply
Δηλαδή θέλει να μας ο φίλτατος, ότι έχει κυρήξει πόλεμο και στο Διοικ του ΙΚΑ (!!!) που ως Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ έβαλε τον κοσμάκι να πληρώνει συνδρομές για να πάρει κάρτες και λοιπές βλακείες, και ο οποίος αφού τα "μάζεψε" απ' τα κορόιδα δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ προς το ΙΚΑ? Ασε μας ρε στουρνάρα...όλοι ίδια φάρα είστε...
image description SAKRETS | Νοεμβρίου 14, 2012 10:59 π.μ. | Reply
Συμφωνώ και με τους δυο. Μας έχουν κατακλέψει. Άκου ΤΕΒΕ 450 το μήνα.
image description ΜΟΝΟ ΑΛΕΞΗ | Νοεμβρίου 14, 2012 12:37 μ.μ. | Reply
Κάτω οι τεχνοφασίστες..........
image description mpee | Νοεμβρίου 14, 2012 12:26 μ.μ. | Reply
Κάτω η χούντα, πάνω η φούντα!!
image description except rojabil | Νοεμβρίου 14, 2012 3:09 μ.μ. | Reply
Κάτω ο ΓΑΠ πάνω ο Ανδρέας, κάτω τα νέα παιδιά πάνω οι βλάχοι της μεταπολίτευσης, κάτω οι τεχνοφασίστες πάνω τα λαικά παιδιά (Αλέξη τον λένε και όλα τα παιδάκια κλαίνε), κάτω ο tONI πάνω ο "Ναι σε όλα", κάτω το ΠΑΣΟΚ, πάνω το νέο ΠΑΣΟΚ (λεγε με και ΣΥΡΙΖΑ). Και το πιο σημαντικό............ο Ολυμπιακός και οι υπάλληλοι της βουλής να κερδίζουν
image description doctor | Νοεμβρίου 14, 2012 12:39 μ.μ. | Reply
Στουρνάρι δεν πήραμε τη δόση, άρα στις 16 του μήνα θα πεινάσουμε όπως είπες.
Έτσι;;;;
image description ΜΟΝΟ ΑΛΕΞΗ | Νοεμβρίου 14, 2012 1:57 μ.μ. | Reply
Γιατρέ μου, εγώ τυφλός όδηγός ταξί ήμουνα και μου την κόψανε την σύνταξη. Τι κάνω που δεν με πιστεύουν. Να βγάλω κανα μάτι ?
image description ΧΡΥΣΑ | Νοεμβρίου 14, 2012 2:00 μ.μ. | Reply
σιγα μην πεινασουμε , με τοσο κουτοχορτο που μας ταιζουν ....
image description @ΧΡΥΣΑ & ΓΙΑΤΡΟ | Νοεμβρίου 14, 2012 2:32 μ.μ. | Reply
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι 1) Δεν θα πέσει μεγαλύτερη πείνα χωρίς τη δόση μας Και 2) Δεν θα ήθελαν τα δυο κομματα του πελατειακου συστήματος να συνεχίζουν να μοιράσουν στους πελάτες απεριόριστα πακέτα? Ξαφνικά τους βγήκαν σαδιστικές τάσεις και είπαν ας καθαρίσουμε τους πελάτες μας γιατί μας ζαλίζουν. Και δεν είναι ο λόγος ότι δεν υπάρχει σάλιο. .....Υπομονή παρακαλώ! Ερχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και σύντομα θα τελειωσουν όλα. Ο πάτος φαινεται δεν έχει τελειωσει...
image description οικονομικός μετανάστης | Νοεμβρίου 14, 2012 2:57 μ.μ. | Reply
επίσης δεν βλέπω να αναρωτιέται κανείς πόσοι έλληνες είναι οικονομικοί μετανάστες στην χώρα τους...
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Νοεμβρίου 14, 2012 3:21 μ.μ. | Reply
Περιπου τωρα απο 60 εως 80 % νομιζω.
Με την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ θα συντρίψουμε την εισφοροδιαφυγή και θα αυξήσουν τις συντάξεις των συνταξιούχων.
image description johnjohn | Νοεμβρίου 15, 2012 8:22 π.μ. | Reply
Αν θέλανε να καταπολεμήσουν την εισφοροδιαφυγή θα έπρεπε 1) να κατατίθεται πρώτα η ΑΠΔ και η καταβολή των εισφορών να ακολουθεί και να συνδυάζεται με την ΑΠΔ όπως γίνεται και με το ΦΠΑ και 2) έπρεπε η ηλεκτρονική υποβολή των διάφορων πινάκων στο ΣΕΠΕ και στον ΟΑΕΔ να γινόταν προαιρετικά από τον Ιούλιο και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από 1 Σεπτεμβρίου , διότι από 1 Σεπτεμβρίου έως 31/ Οκτωβρίου υποβάλλονται όλοι οι πίνακες εργασίες στο ΣΕΠΕ, οπότε αν είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά θα μπορούσαν τώρα να κάνουμε ελέγχους σε αυτά που δηλώνονται , να διασταυρώνουν στοιχεία με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ , ακόμη και να δηλώνονται αυτόματα οι τριετίες , τα επιδόματα γάμου (μέχρι να καταργηθούν) και να μπαίνουν οι σωστές συλλογικές συμβάσεις . Τώρα παραμείνανε χειρόγραφα, οπότε είναι απλά χαρτιά , εκτός αν γίνει κάποια καταγγελία ....... και υπάρχουν ελεύθεροι υπάλληλοι. Του χρόνου και βλέπουμε (αν θα έχει απομείνει τίποτα για έλεγχο απο το ΣΕΠΕ)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο