Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιχείρηση για την πάταξη παραεμπορίου παιδικών παιχνιδιών πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στην Αργυρούπολη


ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΑΠ ΓΙΑ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

 
Επιχείρηση για την πάταξη παραεμπορίου παιδικών παιχνιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αποθήκη στην Αργυρούπολη. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν επί τόπου πάνω από 1500 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών, τα οποία και δεν είχαν τα απαραίτητα παραστατικά, συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ. Η επιχείρηση έγινε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) με συμμετοχή κλιμακίου της Υπηρεσίας Ελέγχων του ΥΠΑΝΥΠ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιών του Δήμου Αργυρούπολης.
 Το πεδίο ελέγχων υπό το ΣΥΚΑΠ διευρύνεται προκειμένου να καλύψει όλες τις εκδοχές του παραεμπορίου, ενώ η συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης γίνεται πιο αποτελεσματική. Σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για τη νομική θεσμοθέτηση του ΣΥΚΑΠ ως αυτοτελούς υπηρεσιακού οργάνου, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία στη δίωξη του φαινομένου.
Παράλληλα διαμορφώνεται το νομικό πλαίσιο προκειμένου η διαδικασία ελέγχου των απομιμητικών προϊόντων να γίνει πιο αποτελεσματική και ευέλικτη. Συγκεκριμένα θεσπίζεται η αυτεπάγγελτη δίωξη όταν διαπιστώνεται παραβίαση δικαιωμάτων κατόχου του σήματος επωνύμου προϊόντος.
Υπενθυμίζεται ότι για καταγγελίες σχετικά με το παραεμπόριο οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 1520.
 Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη μεγάλη πληγή της οικονομίας που λέγεται παραεμπόριο. Όλο και περισσότερες υπηρεσίες ενστερνίζονται την ανάγκη συντονισμού των δράσεων τους, όλο και περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας. »
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο