Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 20 Νοεμβρίου οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα

Στις 20 Νοεμβρίου Eurogroup για την Ελλάδα

Στις 20 Νοεμβρίου συνεδριάζουν, εκ νέου, οι υπουργοί Οικονομικών για την Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό - κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά από την ολοκλήρωση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες - ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στην επόμενη σύνοδο, αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης, μετά και από τη δημοσιοποίηση της έκθεση ςτης Τρόικας που σύμφωνα και με τον επικεφαλής του Eurogroup ήταν θετική. Πάντως, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα του να αποδεσμευτούν σύντομα τα 31,5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Άλλωστε, ο κ. Ζαν Κλοντ είχε αποστείλει, εξ αρχής, το πολιτικό μήνυμα που η κυβέρνηση ανέμενε, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα έφερε σε πέρας ό,τι δεσμεύτηκε και σειρά τώρα έχουν οι εταίροι να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.

Στο Eurogroup, άναψε, εκτός των άλλων και πράσινο φως για τη διετή παράταση στο χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως αναφερόταν και σε προσχέδιο της απόφασης που κυκλοφόρησε.

Πρέπει να εξευρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, ώστε να καλυφθεί μία τρύπα 32,6 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που αποφασίσουν να χορηγηθεί μία παράταση δύο ετών στην Αθήνα προκειμένου να εφαρμόσει τις απαραίτητες δημοσιονομικές προσαρμογές που της ζητούνται, προκύπτει, ωστόσο, από το κείμενο του προσχεδίου της έκθεσης της Tρόικας.

πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο