Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Πρόστιμα 6,5 εκατ. ευρώ στις εταιρείες κινητής για παράνομες χρεώσεις Ίντερνετ

Πρόστιμα συνολικού ύψους πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ, επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, στις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, για αυθαίρετες και υπέρογκες χρεώσεις σε βάρος συνδρομητών, κυρίως, από υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν 3,5 εκατ. ευρώ στην COSMOTE, 2,5 εκατ. ευρώ στη VODAFONE και 650.000 ευρώ στη WIND.

Ειδικότερα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ενεργοποίησης της υπηρεσίας μεταφοράς δεδομένων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των συνδρομητών, με συνέπεια τις υψηλές χρεώσεις, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην COSMOTE, 1 εκατ. ευρώ στη VODAFONE και 500 χιλ. ευρώ στη WIND.

Για την παράβαση της αυτόματης ενεργοποίησης προγράμματος ημερήσιας χρέωσης σε συνδρομητές, που δεν είχαν επιλέξει ανάλογο πακέτο, το πρόστιμο ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ για την COSMOTE, 1,5 εκατ. ευρώ για τη VODAFONE και 150 χιλ. ευρώ στη WIND.
 
Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ; | Νοεμβρίου 13, 2012 8:08 π.μ. | Reply
Θα εισπραχθούν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
image description ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ | Νοεμβρίου 13, 2012 10:23 π.μ. | Reply
Στους συνδομητές θα επιστραφούν??????Αν εισέπραξα όλη αυτη την περίοδο 10 εκ και πλερώσω 2,5 να το ξανακάνω.........
image description ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ | Νοεμβρίου 13, 2012 11:21 π.μ. | Reply
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΚΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο