Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπ. Οικονομικών: Ουδείς εφοριακός σε διαθεσιμότητα

Σχετικά με δημοσιεύματα περί μείωσης των οργανικών θέσεων των εφοριακών κατά 12%


Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί  σε πολλές ιστοσελίδες ότι μειώνονται οι οργανικές θέσεις των εφοριακών κατά  12% και ως εκ τούτου καθίστανται υπεράριθμοι 1.109 υπάλληλοι οι οποίοι με βάση τις νέες διατάξεις θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, θέτουμε υπόψη τα παρακάτω στοιχεία προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:
1)    Οι οργανικές θέσεις των εφοριακών υπαλλήλων που κατανέμονται στις 114 Δ.Ο.Υ. οι οποίες θα προκύψουν και μετά την ενοποίηση της 14 Ιανουαρίου 2013 ανέρχονται συνολικά σε 8.817, κατανεμημένες σε κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, όπως αναλυτικά ανά Δ.Ο.Υ. και ανά κατηγορία κατανέμονται με βάση την ΑΥΟ Δ6Α 1150547/2012 (ΦΕΚ 2926 τ.Β΄/1-11-2012).
2)    Οι οργανικές θέσεις  των εφοριακών υπαλλήλων οι οποίες έχουν απομείνει στον εφοριακό κλάδο μετά την εφαρμογή των διατάξεων του  Ν.4024/2011 και την κατάργηση όλων των μέχρι τότε κενών οργανικών θέσεων ανέρχονται σε 10.392, που αναλύονται  σε ΠΕ: 4.977, ΤΕ: 1.712 και ΔΕ: 3.703.
Τα στοιχεία αυτά περιέχονται στην ΚΥΑ Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών 1045388/2012 (ΦΕΚ 809 τΒ΄/19-3-2012).
Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4024/2011,καταργήθηκαν τότε  συνολικά 4.274 κενές θέσεις του εφοριακού κλάδου.
3)    Το προσωπικό του εφοριακού κλάδου που υπηρετεί σήμερα στις Δ.Ο.Υ., στο ΣΔΟΕ, στην Κ.Υ. του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν οργανικές θέσεις του εφοριακού κλάδου ανέρχεται σε 9.472 υπαλλήλους.
4)    Επομένως όχι μόνο δεν περισσεύουν 1.109 υπάλληλοι όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα αλλά αντίθετα υπάρχουν διαπιστωμένα κενά 1.000 περίπου οργανικών θέσεων στον εφοριακό  κλάδο.
Ως εκ τούτου δεν κινδυνεύει κανείς εφοριακός υπάλληλος να τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ θα έπρεπε να ληφθεί εξ αρχής υπόψη η ύπαρξη των οργανικών θέσεων που είναι κατανεμημένες στο ΣΔΟΕ, στην Κ.Υ και σε άλλες υπηρεσίες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description maria | Νοεμβρίου 13, 2012 9:38 π.μ. | Reply
ΠΙΟΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ? ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ
-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ- ΦΕΡΟΝΤΕΣ
image description johnjohn | Νοεμβρίου 13, 2012 9:38 π.μ. | Reply
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
Με τη λέξη γραφειοκρατία εννοείται η διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων σχετικών με τις δημόσιες υπηρεσίες από άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με την εν λόγω δραστηριότητα.
Γραφειοκρατία δεν είναι για παράδειγμα να χρειάζεται η τράπεζα αντίγραφο φορολογικής δήλωσης . Γραφειοκρατία είναι να πρέπει να το προσκομίσεις ο ίδιος αντί να μπορεί να το αναζητήσει ηλεκτρονικά.
Γραφειοκρατία είναι να καταθέτεις τροποποιητική δήλωση και να σου ζητάνε αντίγραφο φορολογικής δήλωσης και εκκαθαριστικό από το τμήμα εισοδήματος, στοιχεία που τα έχουν ήδη στον Η.Υ. και για την ακρίβεια έχουν ακριβώς τα ίδια στοιχεία με τους λογιστές.
Γραφειοκρατία είναι η θεώρηση βιβλίων και στοιχείων , ως δήθεν μέθοδος αποτροπής της φοροδιαφυγής. Είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη και σε ορισμένες χώρες ουδέποτε εφαρμόστηκε. Παντού και πάντα υπάρχουν οι διασταυρώσεις εκτός από τον τόπο μας.
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι γίνανε πολλά καθοριστικά βήματα. Απομένουν μερικά καθοριστικά βήματα, με βάσει τα οποία θα μπορούμε να μιλάμε για κατάργηση των Δ.Ο.Υ.
Για να δούμε ένα- ένα τα τμήματα
1. Τμήμα Κώδικα. Ήδη γίνεται υποχρεωτικά η κατάθεση των συγκεντρωτικών καταστάσεων και οι περισσότερες γνωστοποιήσεις. Με την κατάργηση της θεώρησης τι θα απομείνει
2. Τμήμα ΦΠΑ ήδη και οι τροποποιητικές γίνονται μέσω ΤΑΧΙΣΝΕΤ , μείνανε μόνο οι επιστροφές και για αυτές χρειάζεται τμήμα ελέγχου.
3. Τμήμα αυτοκινήτου. Καταργήθηκε και το σήμα κυκλοφορίας και ο έλεγχος θα γίνεται ηλεκτρονικά.
4. Τμήμα κεφαλαίου. Εδώ και μια δεκαετία η αξία των ακινήτων προσδιορίζεται αντικειμενικά, εκτός από τα σπίτια στα χωριά. Έτσι οι συμβολαιογράφοι υπολογίζουν τα πάντα (σχεδόν) ηλεκτρονικά και μετά τα ελέγχουν οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Γιατί; Το ελληνικό Δημόσιο τους εμπιστεύεται , ορθώς, τις ενάρξεις ΑΕ , ΕΠΕ κλπ. , τις διαθήκες . (άμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι)Και δεν τους εμπιστεύεται τις μεταβιβάσεις . Πότε θα γίνει η ηλεκτρονική διασύνδεση συμβολαιογράφων – υποθηκοφυλάκων;
5. Τμήμα Εισοδήματος. Το πλέον πολύπαθο τμήμα , θα έλεγα οι ήρωες της καθημερινότητας μέχρι σήμερα. Ήδη οι φορολογικές δηλώσεις στην πλειοψηφία τους έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά, που σημαίνει ότι έχουν περιοριστεί σε ελάχιστο βαθμό οι λανθασμένες δηλώσεις και οι τροποποιητικές. Οι φορολογούμενοι που καταθέτουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους γνωρίζουν αμέσως το ποσό που πληρώσουν ή θα έχουν επιστροφή και έχουν άμεσα εκκαθαριστικό σε όσα αντίγραφα το χρειάζονται, οπότε το θέλουν και σε οποιαδήποτε ώρα και ημέρα χωρίς να στήνονται σε ουρές. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει ακόμη , αν και έχει εξαγγελθεί από τι καλοκαίρι , η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων μέσω ΤΑΧΙΣΝΕΤ. Επίσης έχει εξαγγελθεί και η κατάθεση συμφωνητικών. Αν γίνει και αυτά στις Δ.Ο.Υ τι θα απομείνει (εφόσον βέβαια δεν ψηφιστεί κανένα νέο μέτρο «στο πόδι» ,όπως το ΧΑΡΑΤΣΙ, η τελευταία περαίωση, οπότε θα πρέπει να τρέχουμε όλοι μαζί.
6. Τμήμα ΕΣΟΔΩΝ . Ο ορισμός της γραφειοκρατίας . Στοίβα τα χαρτιά που χρειάζονται .Εντελώς αδικαιολόγητα για την βεβαίωση. Στις δε επιστροφές το ελεγκτικό συνέδριο ζητάει ένα σωρό χαρτιά για το ποιος εισπράττει και για την φορολογική ενημερότητα κλπ., αντί να μπαίνει στην ουσία του θέματος αν πράγματι τα δικαιούται . Θα μπορούσαν να δίνονται οι επιστροφές μόνον μέσω Τράπεζας, όπως και οι μισθοί. Τα χρέη ήδη υπάρχουν στο ΤΑΧΙΣΝΕΤ και στο εγγύς μέλλον θα υπάρχει μία ενιαία βάση οφειλετών , όπως και στις τράπεζες.
7. Τμήμα Μητρώου. Ο ήρωας της περιόδου των φορολογικών δηλώσεων. Ουρές καθημερινά για τον κλειδάριθμο. Ξαφνικά μία μέρα τον Ιούνιο ανακοινώνουν ότι οι κλειδάριθμοι θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Γιατί τόσο άργησαν και γιατί δεν έγινε για όλους τους φορολογούμενους; Εξαγγέλθηκε και η δυνατότητα μεταβολής της διεύθυνσης κατοικίας . Γιατί πρέπει να δηλώνουμε την αλλαγή ταυτότητας και δεν γίνεται αυτόματα από το ΤΑΧΙΣΝΕΤ.
8. Τμήμα ελέγχου . Πιστεύω ότι είναι ντροπή να υπάρχουν σε κάθε Νομό ελάχιστοι μόνο ελεγκτές άγνωστο πόσοι υπάλληλοι στα τμήματα τα οποία θα μπορούν να καταργηθούν ευκολότατα , αν υπάρχει πολιτική βούληση .( και το επιτρέψουν οι συνδικαλιστές)
Σε εθνικό επίπεδο δεν προλαβαίνουν να ελέγχουν ούτε τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις , με αποτέλεσμα ο έλεγχος να περνάει στις ελεγκτικές εταιρείες. Η κατάργηση του ελέγχου οδηγεί στην κατάργηση ολόκληρου του κλάδου, αλλά δεν το καταλαβαίνουν ορισμένοι.
Και αντί να προσπαθήσουνε να απελευθερώσουνε προσωπικά να εκπαιδευτεί στο έλεγχο αντιδρούν στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ. , που στην ουσία αυτοκαταργούνται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του ΤΑΧΙΣ ΝΕΤ. Οδηγούμαστε σε μια ενιαία ηλεκτρονική Δ.Ο.Υ που θα χρειάζεται ελάχιστους υπαλλήλους και πολλούς ελεγκτές. Αρκεί βέβαια να προχωρήσουν και στις υπόλοιπες ενέργειες που προανέφερα.
Μετά απο αυτά περισσεύουν η δεν περισσεύουν "εφοριακοί"

image description /// | Νοεμβρίου 13, 2012 9:41 π.μ. | Reply
ΑΥΤΟΙ ΟΙ 3703 Δ.Ε. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΟΤΥΠΑ ??? ΕΣΤΙ .... ΕΤΣΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΑΣ.....
image description johnjohn | Νοεμβρίου 13, 2012 9:43 π.μ. | Reply
Το επόμενο στάδιο θα είναι η κατάργηση των Φορολογικών Δηλώσεων ,όπως τις ξέρουμε σήμερα. Θα έρχονται συμπληρωμένες με τα ποσά των βεβαιώσεων μισθών και συντάξεων (βάσει των στοιχείων που θα αποστέλλουν εγκαίρως το ίδιο το δημόσιο και οι υπηρεσίες του, τα ταμεία συντάξεων και εμείς οι λογιστές για τα άτομα που απασχόλησαν οι επιχειρήσεις ) . Το υπουργείο γεωργίας θα αποστέλλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία με τις καλλιέργειες που δηλώνουν οι αγρότες (ολοκληρωμένα -ΟΣΔΕ) . Με την ηλεκτρονική κατάθεση των μισθωτηρίων θα συμπληρώνονται αυτόματα τα ενοίκια που θα έπρεπε να είχε εισπράξει ο εκμισθωτής και ΄που έπρεπε να είχε πληρώσει ο ενοικιαστής. Για τις φοροαπαλλαγές έχουν ήδη προαναγγελθεί οι καταργήσεις τους . Οι μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση μέσω διασύνδεσης συμβολαιογράφων και υποθηκοφυλάκων .Τέλος και η οικογενειακή κατάσταση. Μη σας φαίνονται σαν παραμύθι , συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Οπότε θα υπάρχουν μόνο οι συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις
Οπότε οι ΔΕ δεν θα έχουν αντικείμενο απασχόλησης και θα μείνουν εντελώς αποκομμένοι απο τους υπόλοιπους.
image description johnjohn | Νοεμβρίου 13, 2012 10:50 π.μ. | Reply
Μη ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι συνδικαλιστές είναι ΔΕ
image description ΠΟΛΙΤΗΣ | Νοεμβρίου 13, 2012 4:19 μ.μ. | Reply
ΡΕ ΣΥ iohniohn ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ....ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ .....ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΕΧΕΙΣ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!!!!
image description Μανώλης | Νοεμβρίου 13, 2012 5:05 μ.μ. | Reply
Κι όμως η ανάλυσή του είναι πάρα πολύ καλή.
image description mpee | Νοεμβρίου 13, 2012 7:38 μ.μ. | Reply
Κλασικός Έλληνας Πολίτης.. Όταν γίνεται μία σωστή ανάλυση δε θέλετε να την ακούσετε. Τις π@π@ριές του κάθε λαϊκιστή μια χαρά τις ακούτε.. Κ τις επαναλαμβάνετε κιόλας..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο