Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποδείξεις για έκπτωση φόρου και το 2013

Απαραίτητες έως το 25% του εισοδήματος, πέναλτι 10% σε όσους δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες

Διατηρεί το μέτρο των αποδείξεων το οικονομικό επιτελείο. Ετσι και το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις τις οποίες θα φυλάσσουν στο σπίτι τους. Το μέτρο δεν θα συνδέεται από το 2013 με το αφορολόγητο όριο, δεδομένου ότι αυτό καταργείται, αλλά για να εξασφαλισθεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ από τον τελικό φόρο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα βαίνει μειούμενη όσο το εισόδημα αυξάνεται. Οι ζητούμενες αποδείξεις ανέρχονται στο 25% του εισοδήματος, όπως και το προηγούμενο έτος. Οσοι δεν μαζέψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει. Οσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα φορολόγησης (δηλαδή όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ) θα πληρώσουν επίσης πέναλτι 10% επί της διαφοράς εφόσον δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Πηγή ΑΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ | Νοεμβρίου 12, 2012 1:43 μ.μ. | Reply
Ανήκουστο..(Όπως τόσα και τόσα) Δηλαδή, εάν κάποιος έχειο ετήσιο εισόδημα πάνω απο 48.000 ευρώ, παρόλο που δεν έχει πλεόν το κόνητρο του "χτίσιματος αφορολογήτου" θα πρέπει να πληρώσει και φόρο 10% για έξοδα που δεν θέλει ή που δεν έκανε......Να ξοδεύει και να μαζεύει αποδείξεις. όχι πλέον με κίνητρο αλλά με το φόβο του προστίμου. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, έτσι θα φτιάξετε φορολογική συνείδηση. ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ.....
image description elezia | Νοεμβρίου 12, 2012 3:39 μ.μ. | Reply
Ακουγοντας τον Αντωνιο εχθες εμαθα μια πολυ ωραια ατακα για να μην με κυνηγα και ο admin με τα παπακια.ΕΙΠΕ:κ.ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ" Οποτε κυριοι του Υ.Ο. δεν το κλεινετε και εσεις το κουτακι και να ξανα μιλησετε μονο στο τι θα ισυει τελικα???????????

Ελενη
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο