Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από την Δευτέρα οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης

Τι θα ισχύσει για όσους δεν ανάψουν καθόλου τα καλοριφέρ της πολυκατοικίας

 Κανονικά θα πάρουν το επίδομα πετρελαίου όσοι μένουν σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση, άσχετα με το εάν θα ανάψουν τα καλοριφέρ ή όχι.
 
Στη λύση αυτή κατέληξε η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων μετά τα τελευταία προβλήματα.
 
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι από την Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, ενώ στις πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση η επιδότηση θα δίνεται άμεσα με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.
 
Απαντώντας σε ερώτημα τι θα γίνει με όσους μένουν σε διαμέρισμα, έχουν αυτόνομη θέρμανση και δεν ανάψουν καθόλου τα καλοριφέρ, απάντησε ότι θα πάρουν κανονικά το επίδομα πετρελαίου. «Απλά αυτό μετατρέπεται σε επίδομα θέρμανσης. Κάπως θα ζεσταθούν και αυτοί» σημείωσε.
 
Ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, διευκρίνισε ότι και αυτοί θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ποσό της επιδότησης που δικαιούνται, δηλώνοντας υπεύθυνα πάνω στο έγγραφο της αίτησης ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. «Δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η διαδικασία», διευκρινίζει ο κύριος Θεοχάρης.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Tassos | Νοεμβρίου 10, 2012 1:29 μ.μ. | Reply
" Απαντώντας σε ερώτημα τι θα γίνει με όσους μένουν σε διαμέρισμα, έχουν αυτόνομη θέρμανση και δεν ανάψουν καθόλου τα καλοριφέρ, απάντησε ότι θα πάρουν κανονικά το επίδομα πετρελαίου. «Απλά αυτό μετατρέπεται σε επίδομα θέρμανσης. Κάπως θα ζεσταθούν και αυτοί» σημείωσε."

Προσωπικά σύμφωνα με τα εισοδηματικά κρτήρια δεν δικαιούμε επίδομα πετρελαίου , επειδή όμως θα καταναλώσω πετρέλαιο με αυξημένη φορολογία αυτό θα μετατραπεί σε επίδομα θέρμανσης για όποιον δεν καταναλώσει πετρέλαιο, έχουμε αναδιανομή εισοδήματος ή κάνω λάθος ?


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο