Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

«Σφικτό» χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2012

Ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Πτωχός, ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος, ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κ. Χρήστος Χάλαρης, καθώς και οι διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός Εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα ζητήματα τα οποία βρίσκονται μπροστά μας είναι κρίσιμα και έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος. Μετά την ψήφιση του δημοσιονομικού πακέτου έρχεται η ώρα της υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ιδιαίτερη δημοσιονομική σημασία.

Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται μπροστά σ’ ένα κρίσιμο χρονικό σημείο που πρέπει να υλοποιηθούν μία σειρά από ζητήματα και ο χρονικός ορίζοντας που έχουμε για να τα υλοποιήσουμε είναι μόνον ενάμιση μήνας.
Το πρώτο αφορά στο νέο τρόπο κατανομής των νέων οικογενειακών επιδομάτων που αυτή τη φορά θα γίνει και για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί με εισοδηματικά κριτήρια.

Το δεύτερο αφορά στον εντοπισμό και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τις συντάξεις. Η κατεύθυνση που δίνουμε για τη λύση του προβλήματος είναι να είναι προεκτυπωμένες όλες οι συντάξεις κύριες και επικουρικές να ενσωματωθούν μέσα στις φορολογικές δηλώσεις.

Το τρίτο αφορά στον εντοπισμό της κάθε μορφής παραβατικότητας όπως το έχουμε εξαγγείλει δια μέσου της συστήματος «Αριάδνη» ούτως ώστε να μην ξαναγεννηθεί η παραβατικότητα στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Και το τελευταίο, πολύ σημαντικό, είναι η προσαρμογή των συντάξεων στα νέα επίπεδα, όπως ψηφίστηκαν προχθές στη Βουλή και αυτό πρέπει να γίνει με το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επιχειρείται για πρώτη φορά.

Είναι τέσσερα πολύ σημαντικά ζητήματα, τέσσερις «άθλοι» που ουσιαστικά πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στον εναπομείναντα χρόνο που είναι ασφυκτικά περιορισμένος».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΣ | Νοεμβρίου 9, 2012 10:11 μ.μ. | Reply
Δηλαδή θα υποβάλλονται χειρόγραφα τα Ε1 των συνταξιούχων ανεξαρτήτως ποσού?Θα είναι προεκτυπωμένα τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων με τα ποσά κύριων και επικουρικών συντάξεων!(για την καταπολέμηση της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!)

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο