Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: Επιστολή προς τον Υ.Ο. για το άρθρο 83 του σ.ν. «Κώδικας φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων»

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωδεκανήσου 7     2310-513875    [email protected]    www.solnth.gr
                      Θεσσαλονίκη, 7-11-2012
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ: ΑΡΘΡΟ 83 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Κυβέρνηση σας δεν παίρνει μόνο δύσκολα οικονομικά μέτρα αλλά και διαρθρωτικά για την εξάλειψη των αγκυλώσεων στη λειτουργία της οικονομίας και τη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού. Η μονοπώληση από μία κλειστή ομάδα επαγγελματιών της φορολογικής συμμόρφωσης των επιχειρήσεων είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση της όλης προσπάθειας. Με τη ψήφιση του άρθρου 83 οι επιχειρήσεις θα εκβιάζονται να αποδεχτούν την έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης και την καταβολή μονοπωλιακών αμοιβών στους ελεγκτές ενώ δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Παράλληλα η μεταβίβαση διαδικασιών ελέγχου σε ιδιώτες και η κατάλυση του αρμόδιου τμήματος του ελεγκτικού μηχανισμού δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σκανδαλώδης. 
Ο Σύλλογος μας εκφράζοντας τις θέσεις των μελών αλλά και του συνόλου των συναδέλφων, πιστεύει πως οι αλλαγές που επιχειρούνται με το άρθρο 83 του φορολογικού νομοσχεδίου δημιουργούν προνομιακή μεταχείριση και συνθήκες μονοπωλιακής λειτουργίας ενός κλάδου επαγγελματιών, διαλύει τον υπάρχοντα ελεγκτικό μηχανισμό, προσβάλλει τους οικονομολόγους – λογιστές – φοροτέχνες και θέτει σε κίνδυνο την επαγγελματική τους εξέλιξη. Ρωτάμε κύριε Υπουργέ: Θα θεσμοθετηθεί τελικά ο «ελεγκτής ειδικών προσόντων» που προβλεπόταν σε προηγούμενο νομοσχέδιο; 
Κύριε Υπουργέ, 
Πιστεύουμε ότι η απόσυρση του άρθρου 83 του εν λόγω  νομοσχεδίου είναι αναγκαία για την αποφυγή συνθηκών μονοπωλιακής λειτουργίας και αθέμιτου ανταγωνισμού σ’ ένα τόσο λεπτό νευραλγικό τομέα της αγοράς. 
Με εκτίμηση,
       

Ο Γενικός Γραμματέας                                  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
          Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                       Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description FAFOUTIS | Νοεμβρίου 9, 2012 12:58 μ.μ. | Reply
Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ από τους θιγόμενους από την διάταξη του άρθρου 83,δεν ενημερώνει την Ευρωπαική κοινότητα για την μονοπωλιακή θέση,που παίρνει ή αν θέλετε επιβάλλει το εν λόγω άρθρο υπερ μιάς συγκεκριμένης ομάδας;;;;;;;
Υπάρχει περίπτωση τώρα,που καταργούνται τα κλειστά επαγγέλματα,να ψηφίζεται ένας νόμος που επιβάλλει κλειστά επαγγέλματα;;;;;


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο