Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μηνύματα για καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης

Την εκτίμηση ότι ίσως είναι πολύ νωρίς να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αν και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από την ελληνική Βουλή, τόνισε πως η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ περισσότερο την Ελλάδα με τα δάνεια που έχει λάβει επειδή απαγορεύεται να χρηματοδοτεί απευθείας κυβερνήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, τέλος, καλωσόρισε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς την ως «σημαντικό βήμα». Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν και άλλα για να λάβει η Αθήνα την επόμενη δόση. «Θυμάμαι ότι υπάρχει άλλη μια δεύτερη σημαντική ψηφοφορία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό του 2013» είπε χαρακτηριστικά ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ Ολι Ρεν.
 

Σόιμπλε: «Θα αργήσουν οι αποφάσεις»
 
«Δεν έχουμε περάσει ακόμα τον κάβο με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε και εκτίμησε ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, παρά την υπερψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο.
 
«Δεν βλέπω προς το παρόν να λαμβάνονται οι αποφάσεις» για μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στους πιστωτές και την Ελλάδα για την καταβολή της νέας δόσης της βοήθειας, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Όχι «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες», διευκρίνισε.
 
Ο κ. Σόιμπλε χαιρέτισε πάντως την έγκριση από τους έλληνες βουλευτές του νέου προγράμματος για εξοικονόμηση 18,1 δισ. ευρώ μέχρι το 2016.

Η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Ελλάδα «άντεξε αυτή τη νύχτα, παρά τις διαδηλώσεις και τη γενική απεργία», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα «τίποτε δεν έχει χαθεί». «Τίποτε δεν έχει επίσης κερδιστεί, αλλά ο κυνισμός δεν μας οδηγεί πουθενά», πρόσθεσε υπενθυμίζοντας πως «οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη».
 
Καθυστέρηση της απόφασης για την εκταμίευση «βλέπει» εξάλλου και ο γερμανικός Τύπος, λίγες μόλις ημέρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας.Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Χρειάζονται και άλλα βήματα

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε σήμερα την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο των νέων μέτρων λιτότητας, κάνοντας λόγο για ένα «σημαντικό βήμα», αλλά ξεκαθάρισε πως πρέπει να γίνουν και άλλα για να λάβει η Αθήνα την επόμενη δόση της βοήθειας.
 
«Καλωσορίζουμε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θυμάμαι ωστόσο (...) ότι υπάρχει άλλη μια δεύτερη σημαντική ψηφοφορία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό του 2013», δήλωσε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.
 
«Η επιτυχής έκβαση αυτής της ψηφοφορίας θα είναι προφανώς επίσης κρίσιμη για να ανοίξει ο δρόμος ώστε τη Δευτέρα το Eurogroup να προχωρήσει τη συζήτηση», πρόσθεσε ο κ. Ο' Κόνορ.
 
Ντράγκι: Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άλλο
 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αν και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από την ελληνική Βουλή, τόνισε πως η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ περισσότερο την Ελλάδα με τα δάνεια που έχει λάβει επειδή απαγορεύεται να χρηματοδοτεί απευθείας κυβερνήσεις.
 
Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η κεντρική τράπεζα για την Ελλάδα, ο κ. Ντράγκι είπε: «Η ΕΚΤ, ως επί το πλείστον, έχει κάνει ό,τι μπορεί».

Ως γνωστόν, η ευρωζώνη αναζητά μια φόρμουλα για να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, με τη Γερμανία και το ΔΝΤ  να διαφωνούν για το αν θα πρέπει οι κυβερνήσεις και η ΕΚΤ να υποστούν «κούρεμα» στην αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν. Η ΕΚΤ αρνείται να δεχθεί το «κούρεμα», λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με «χρηματοδότηση μέσω της νομισματικής πολιτικής», η οποία απαγορεύεται από το καταστατικό της.
 
Η κεντρική τράπεζα συμφώνησε νωρίτερα φέτος να αποποιηθεί, μέσω των κυβερνήσεων, τα όποια κέρδη προκύπτουν τα τελευταία τρία χρόνια από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει - ποσό που ανέρχεται περίπου στα 5 δισ. ευρώ. Παραμένει ωστόσο η πιθανότητα να αποποιηθεί και τα κέρδη που έχουν συσσωρευτεί πέραν αυτών της τελευταίας τριετίας, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησε και στο παρελθόν.

Το σύνολο αυτών των κερδών ανέρχεται στα 12-15 δισ. ευρώ και θα μπορούσαν να δοθούν στις εθνικές κεντρικές τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα έδιναν στις κυβερνήσεις τους. Αυτές μετά θα μπορούσαν να τα δώσουν στην Ελλάδα. «Εξαρτάται από τις κυβερνήσεις να αποφασίσουν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κέρδη για την Ελλάδα» είπε ο κ. Ντράγκι.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Panos | Νοεμβρίου 9, 2012 9:55 π.μ. | Reply
Όταν θα τους δώσουμε και τα βρακιά μας και σκύψουμε, τότε ίσως να γίνει κάτι....!!!!
image description Korina_77 | Νοεμβρίου 9, 2012 9:55 π.μ. | Reply
Ίσα ίσα, όταν θα τους τα δώσουμε όλα και δε θα έχουν πια τίποτα να πάρουν τότε είναι που δε μας δίνουν πια τίποτα...
image description ΤΖΟ | Νοεμβρίου 9, 2012 10:54 π.μ. | Reply
Μακάρι να αποφασίσουν να διακόψουν την "βοήθεια" που μας παρέχουν γιατί απο μόνοι μας δεν πρόκειται να συμβει.Πιστέυω πως έχουν στραβώσει επειδή τα μέτρα πέρασαν οριακά.Προτείνω επανάληψη της ψηφοφορίας και έγκριση των μέτρων με τουλαχιστον 250 ΝΑΙ και ταυτόχρονα stand-up έκκληση του καθενός με παρακαλετά και δάκρυα.....
image description SCORPIOS | Νοεμβρίου 9, 2012 10:16 π.μ. | Reply
Ο Σωσίας δεν ειπε οτι τα φράγκα, φτανουν μεχει τις 16??? Τι θα πει τώρα? Κέρδια το τζόκερ και τα βρηκα???
image description elezia | Νοεμβρίου 9, 2012 10:53 π.μ. | Reply
ΑΑΑΑΑΑ ΔΡΑΧΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΔΩ........Αφου τα ειπαμε αυτα

http://www.youtube.com/watch?v=V2J3GgjCEpE&feature=related

Ελενη

image description Gkouxou Gkouxou | Νοεμβρίου 9, 2012 10:56 π.μ. | Reply
Αφιερωμένο στους λάτρεις της Αργεντινής, η οποία δεν είναι ίδια περίπτωση με εμάς...
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/11/2012_469222
image description elezia | Νοεμβρίου 9, 2012 12:52 μ.μ. | Reply
Αγαπητε Γκουχου κρυωσες ε?
Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του ΣΩΤΗΡΑ ΔΝΤ μετα απο 20 χρονια που τους εκατσε στο σβερκο και σε μια χωρα τοσο Πλουσια, μην τα βλεπουμε πρεσβυωπικα τα θεματα !
Ελενη
image description mpee | Νοεμβρίου 9, 2012 12:03 μ.μ. | Reply
Μέχρι εχτές την Αργεντινή δεν φέρνατε ως παράδειγμα οι μισοί εδώ μέσα;;; Θα με τρελάνεις;; Τώρα που δε σε βολεύει επαναφέρεις το ΔΝΤ; Αποφασίστε είναι ή όχι παράδειγμα προς μίμηση η Αργεντινή;; Η οποία Αργεντινή είναι πολύ μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη από εμάς. Βασική διαφορά αυτή..
image description κλαρας | Νοεμβρίου 9, 2012 12:20 μ.μ. | Reply
ως ποτε συμπολιτες, θα ειστε συν-κοπριτες και δεν θα αποφασιζετε να σηκωσετε τον πισινο σας απ τις πολυθρονες σας να παρετε την κατασταση στα χερια σας ?
δηλαδη, αυτο που κι ενα παιδακι του δημοτικου βλεπει, οτι οι διεθνεις τοκογλυφοι κι οι ντοπιοι συνεργατες τους οδηγουν την ελλαδα στην απολυτη (οχι καταστροφη, αυτο ηδη συντελεστηκε), αλλα απορροφηση απο την νεο-γερμανο-ευρωπαικη δικτατορια ?
τοσο επιτελους χαιβανια ? τοσο κοσμοπολιτες ραγιαδες ?
παιδια δεν εχετε, να ενδιαφερθειτε τουλαχιστον για αυτα ?
image description ΓΟΥΣΤΑΡΩ.... | Νοεμβρίου 9, 2012 12:55 μ.μ. | Reply
ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΓΙΩΡΓΑΙΝΑ...
ΞΥΠΝΟΥΝ ΠΡΩΙ, ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ, ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΠΩΣ "ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΛΙΠΟΨΥΧΑ"
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΕΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ (???) ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ...
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ... ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΑΣ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ .. ΜΟΝΟ ΜΕ ...ΠΟΡΔΕΣ...ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ ...ΓΙΩΡΓΗ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ , ΓΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ (ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ..)
ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ...ΔΟΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ...ΤΡΕΜΟΥΜΕ....ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ... ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΟ 4Χ4 , ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ...ΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ...ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ...ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡ...ΓΙΩΡΓΟ....ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ
ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΟΡΑ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ....ΝΤΟΜΠΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΒΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΞΕ ....
image description elezia | Νοεμβρίου 9, 2012 1:09 μ.μ. | Reply
Αγαπητε mpee γιατι νευριαζεις? Δεν ειπα ΠΟΤΕ οτι η Αργεντινη ειναι παραδειγμα προς μιμιση αλλα παραδειγμα προς αποφυγη ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΚΩΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ,αυτα που εγιναν στην Αργεντινη απο το 1981 εως σημερα ειναι αυτο που πρεπει να αποφυγουμε .ψαξε στο tvxs το ντοκιμαντερ "Η κοινωνικη γεννοκτονια της Αργεντινης", αν δεν το βρεις πες μου να στο αναρτησω , και το ξανασυζηταμε .

Ελενη
image description mpe | Νοεμβρίου 9, 2012 2:22 μ.μ. | Reply
Καλά γράψε λάθος.. Νόμιζα ότι ήσουν από αυτούς που επικροτούσε τυφλά τη στάση πληρωμών της Αργεντινής κ από αυτούς που προέτρεπε κ την Ελλάδα να πράξει το ίδιο, ώστε να μοιάσουμε στην Αργεντινή που υποτίθεται προσφέρει στους πολίτες της τέλεια ποιότητα ζωής σήμερα.. Sorry αλλά δε βλέπω κανένα docimanter που δε μπορώ να ελέγξω αν παρουσιάζει ολόκληρη ή τη μισή αλήθεια..
image description CharlieBlue | Νοεμβρίου 9, 2012 1:33 μ.μ. | Reply
«Δεν έχουμε περάσει ακόμα τον κάβο με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε. Ενώ ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο τελευταίος κάβος. Ποιοί τον πίστεψαν;
image description elezia | Νοεμβρίου 9, 2012 3:26 μ.μ. | Reply
mpe, ΟΛΑ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ακόμη και η δική μας αλήθεια, κανε τον κοπο να το δεις ένα κεντρικό νόημα θα βγάλεις και όταν μπεις στην διαδικασία να συγκρίνεις καταστάσεις εκεί θα τρομάξεις γιατί τα μεγέθη των χωρών είναι πολύ διαφορετικά .Πίστεψε με και την μισή αλήθεια να δείχνει είναι αυτό που λεμέ "προς γνώση και συμμόρφωση"
Ελενη
image description Σπυρος | Νοεμβρίου 9, 2012 4:22 μ.μ. | Reply
Εκείνος που έχουμε για προθυπουργό και ο άλλος που είχαμε υπουργό οικονομικών, δεν μας διαβεβαίωσαν πριν σχεδόν 36 ώρες οτι αυτά ήταν και τα τελευταία μέτρα? Νομίζω λοιπόν οτι είτε η Ευρωπαική επιτροπή αποτελείται από βλάκες είτε οι προαναφερθέντες -χοντρός & λιγνός- είναι πανίβλακες.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο