Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σε νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, υπό το βάρος της μεγάλης αύξησης που παρουσιάζουν τα χρέη από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έφθασε τα 10,169 δισ. ευρώ. Μάλιστα παρουσίασαν σημαντική αύξηση από τα τέλη Ιουλίου που ανέρχονταν σε 3,885 δισ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι στην καταβολή του φόρου εισοδήματος και άλλων φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, αυτή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα καταβολής δόσεων ακόμη και της τάξης των 50 ευρώ το μήνα από τους οφειλέτες ανάλογα με τις οικονομικές τους αντοχές. Επίσης θα προβλέπεται ότι χρήση της ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να φανούν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων που προέβλεπε
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Νοεμβρίου 8, 2012 10:44 π.μ. | Reply
Αν δεν υπάρχουν λεφτά στην αγορά και αν δεν πάρετε μέτρα για να πληρώσουν αυτοί που έχουν και κάνουν τους κινέζους δεν πα να κάνετε και 100 δόσεις, λεφτά δεν θα μαζέψετε. Απλό είναι!
image description Πάρτο Αλλοιώς! | Νοεμβρίου 9, 2012 9:05 π.μ. | Reply
Ωραία τα λές και διαμαρτύρεσαι. Καμμιά προτασούλα ώστε να πληρώνουν αυτοί που έχουν και να διευκολύνονται αυτοί που δεν έχουν, δεν βλέπω!
image description spirosvii | Νοεμβρίου 8, 2012 12:23 μ.μ. | Reply
περιμένω την μέρα που θα πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και θα λένε: ό,τι έχετε ευχαρίστηση, δυστυχώς δεν είναι μακριά αυτή η μέρα..
image description Vagos Trikala | Νοεμβρίου 8, 2012 12:52 μ.μ. | Reply
Θεωρείτε μικρό ποσό το 50 άρικο?????
image description spirosvii | Νοεμβρίου 8, 2012 12:50 μ.μ. | Reply
όχι, αλλά σε σχέση με το 300 και πάνω που έπρεπε να χρωστάς για να κάνεις 7 τις δόσεις, είναι μια διαφορά.
image description lilian | Νοεμβρίου 8, 2012 7:56 μ.μ. | Reply
καλές οι 48 δόσεις αλλά δεν μας είπαν τίποτα για τις προσαυξήσεις, θα πέφτουν βροχή; τότε δεν έχει κανένα νόημα η ρύθμιση.....θα πολλαπλασιάζεται το χρέος και πάει λέγοντας....σαν τη λερναία ύδρα!!!!!!
image description artemis | Νοεμβρίου 8, 2012 11:21 μ.μ. | Reply
απο το καλοκαιρι, ρυθμιση ακουμε και ρύθμιση δε βλεπουμε!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο