Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eνιαίο ωράριο όλο το χρόνο στις δημόσιες υπηρεσίες

Νέο ενιαίο, για όλο τον χρόνο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες διαμορφώνεται πιθανότατα, από τον ερχόμενο Ιουλιο, με δύο εναλλακτικές προτάσεις να επικρατούν:....

Νέο ενιαίο, για όλο τον χρόνο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες διαμορφώνεται πιθανότατα, από τον ερχόμενο Ιουλιο, με δύο εναλλακτικές προτάσεις να επικρατούν: έναρξη εργασίας στις επτάμισι ή στις εννέα το πρωί και λήξη στις τρεις και τεσσερις και μισή το απόγευμα αντιστοίχως. Οι άξονες του νέου ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών των δήμων και νομαρχιών ετέθησαν χθες, σε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκ. Παυλόπουλου με την ΑΔΕΔΥ. Προηγουμένως, ο υπουργός είχε ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. «Πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, το νέο ενιαίο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών», τονισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα "σπαστού" ωραρίου, πρωί - απόγευμα, αλλά θα είναι ενιαίο χειμώνα - καλοκαίρι και οι δημόσιες υπηρεσίες θα μένουν ανοικτές συγκεκριμένες ώρες, από τις 9.00-15.00 το μεσημέρι».

Η βάση για τον διάλογο με την ΑΔΕΔΥ, η τελική θέση της οποίας θα διατυπωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, είναι το 9-15 μ.μ., ώρες, κατά τις οποίες, θα είναι ανοικτές για το κοινό οι υπηρεσίες χειμώνα-καλοκαίρι. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνονται οι ώρες που θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι», είπε ο κ. Παυλόπουλος και επισήμανε ότι παραμένει εκκρεμές «το ζήτημα που αφορά το εάν και κατά πόσο θα μπορούν να επιλέγουν, οι υπάλληλοι μεταξύ του ωραρίου 7.30-15.00 ή 9.00-16.30».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα επιλέγουν το ωράριό τους, μια φορά τον χρόνο. Μετά την πρόταση της ΑΔΕΔΥ το θέμα θα συζητηθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα του νέου ωραρίου ο υπουργός τόνισε ότι: «Πρωτίστως διασφαλίζεται πληρέστερα η συνέχεια των δημόσιων υπηρεσιών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και ότι προσεγγίζεται το ωράριο των υπηρεσιών των λοιπών χωρών της Ευρωπαϊκής Eνωσης, αλλά και των ίδιων των υπηρεσιών της Ε.Ε».

Η μεταβολή του ωραρίου αφορά τις υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα, δηλαδή του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου, δεν θίγει τις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ειδικές συνθήκες, όπως τα νοσοκομεία ή τα σχολεία, και δεν θίγει τα δικαιώματα ειδικών κατηγοριών υπαλλήλων, όπως είναι οι μητέρες κ.λπ.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο