Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με εντολή Σαμαρά πήραν πίσω το ψαλίδι στις συντάξεις αναπήρων - Ποιός θα πληρώσει τη νύφη; Στουρνάρας: Δυστυχώς οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ

Με εντολή Σαμαρά πήραν πίσω το ψαλίδι στις συντάξεις αναπήρων - Ποιός θα πληρώσει τη νύφη; Στουρνάρας: Δυστυχώς οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ

- Το ποσό από τις περικοπές στις συντάξεις αναπήρων ήταν 30 εκατομμύρια ευρώ
 - Η αλλαγή έγινε μετά τις πιέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
 - Ο κ. Κουκουλόπουλος μάλιστα είχε απειλήσει με καταψήφιση του άρθρου
 - Οι περικοπές αφορούσαν τις συντάξεις για άτομα με βαριά αναπηρία (80%)

Μετά από ένα έντονο παρασκήνιο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω και απέσυρε την τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα υπήρχαν περικοπές στις συντάξεις των ατόμων με βαριά αναπηρία που σημαίνει ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω.

Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο με μία ομάδα βουλευτών να συναντιώνται στη Βουλή με τον κ. Στουρνάρα και να του θέτουν το θέμα με επιμονή. Μάλιστα, από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος απείλησε την κυβέρνηση να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο εάν δεν αποσυρθεί το συγκεκριμένο "ψαλίδι" στις συντάξεις.

Χωρίς απειλές αλλά κάλεσμα στη κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, να δείξει «απόλυτη ευαισθησία» και να προστατεύσει αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα άτομα με ολική αναπηρία, απηύθυνε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
 
  Τελικά, μετά από εντολή που δόθηκε κατευθείαν από το Μαξίμου και αυτό γιατί ο κ. Σαμαράς ακόμα και τώρα προσπαθεί να πείσει τους αντάρτες σε ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε και με τον υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση έγινε δεκτή η εισήγηση για εξαίρεση από τις μειώσεις συντάξεων των ατόμων με βαριά αναπηρία.

Από αυτό το μέτρο η κυβέρνηση θα κέρδιζε 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με την εξαίρεση αυτή δεν θα υπήρχαν σαν περικοπή. Οπότε κάποιος έπρεπε να πληρώσει τη νύφη και ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ποιός τελικά θα την πληρώσει.

Όπως διεμήνυσε ο κ. Στουρνάρας επειδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ισοδύναμο και το μεσοπρόθεσμο δεν μπορεί να αλλάξει" είμαι αναγκασμένος να ρίξω αυτό το βάρος στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ.
 
Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1.500,01 έως 2000 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 10%, κάτι που θα αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα:
 - Κύρια σύνταξη 1200 ευρώ και επικουρική 305 ευρώ σύνολο 1505 ευρώ. Με τη μείωση του 10% που πλέον όμως θα αυξηθεί ο συνταξιούχος θα παίρνει 1.351,8 ευρώ το μήνα, δηλαδή 150,02 ευρώ λιγότερα.
 
Αντίθετα απέρριψε πρόταση βουλευτών να μη φορολογούνται όσοι εγκατέστησαν φωτοβολταικά, λέγοντας πως η έκτακτη εισφορά θα ισχύσει μόνο για 2 χρόνια.
 
Πηγή Newsit.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ | Νοεμβρίου 7, 2012 9:46 π.μ. | Reply
τα φωτοβολταικα συχνά μπορεί να ειναι συγκέντρωση μαυρου χρήματος αλλα δεν προσφέρουν και θέσεις εργασίας.Οπότε καλώς φορολούνται.
image description ALONE^^ | Νοεμβρίου 7, 2012 9:52 π.μ. | Reply
φορολόγηση το λες εσύ αυτό; Δε μπαίνεις καλύτερα σε καμιά πορνοσελίδα, εκεί τουλάχιστον τις μαλακίες τις γουστάρουν...
image description ppp3ppp | Νοεμβρίου 7, 2012 12:20 μ.μ. | Reply
ερώτηση σχετικά με τα μέτρα στο μεσοπρόθεσμο ΙΙΙ που αφορούν τις συντάξεις χηρείας και άγαμων θυγατέρων.

Παράγραφος Β, άρθρο 5, περίπτωση ε: "Από την αναστολή ή την περικο̟πή της σύνταξης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις δ’ και ε’ δεν επωφελούνται τα τυχόν συνδικαιούχα πρόσωπα."

Το άρθρο 5 αναφέρεται στις άγαμες θυγατέρες που λογικά οσες δουλεύουν πρέπει να τους ανασταλεί η σύνταξη. Τι εννοει όμως ο ποιητής στη περίπτωση ε; Η χήρα μητερα της οποίας τη μισή σύνταξη πάιρνει η θυγατέρα πρέπει να παίρνει το ποσοστό της, κατι που δε φαινεται όμως στο παραπάνω.

Πραγματικό παράδειγμα: Σύνταξη θανόντος πατέρα λαμβάνεται από μιση από χήρα μητέρα και εργαζόμενη άγαμη θυγατέρα. Το αναστελλόμενο ποσό της σύνταξης της θυγατέρας μεταβιβάζεται στη μητέρα; Πρέπει μήπως η κόρη να αποποιηθεί τη σύνταξη; Πρόκειται για πραγματική περίπτωση συνολικής σύνταξης 950Ε με τη μητέρα να είναι βαριά ανάπηρη χρήζουσα 24ωρης βοήθειας. Παρακαλώ βοηθήστε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο