Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποχρεωτική τελικά η συνεισφορά των εφοπλιστών στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας

Αποσύρθηκε από τη συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας η λέξη “οικειοθελής”, μετά από εισήγηση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη.

Πρόκειται για το συνυποσχετικό ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες εφοπλιστές θα καταβάλλουν συνολικά ποσό που υπολογίζεται στα 140 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας, μία συνεισφορά που χαρακτηριζόταν “οικειοθελής”.

Στην εισήγησή του ο κ. Μανιάτης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Πώς γίνεται να έχουμε προϋπολογίσει την εθελούσια συμμετοχή στα 140 εκατ., αυτό δεν το καταλαβαίνουμε; Ή θα το αναδιατυπώσετε πλήρως για να μην προσβάλει το εθνικό κοινοβούλιο ή θα το αποσύρετε και θα το φέρετε με άλλο τρόπο”.

Η ανταπόκριση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να απαλειφθεί η λέξη “οικειοθελής” από το εν λόγω συνυποσχετικό.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο