Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιπλέον ΦΠΑ για τη χρήση του 2005 μέσω της Αυτοπεραίωσης

Eπιπλέον ΦΠA για τη χρήση του 2005 καλούνται να πληρώσουν τις επόμενες ημέρες στην εφορία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες...

Eπιπλέον ΦΠA για τη χρήση του 2005 καλούνται να πληρώσουν τις επόμενες ημέρες στην εφορία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να κλείσουν οριστικά και χωρίς έλεγχο την περσινή χρήση. Συγκεκριμένα, οι επιτηδευματίες που ακολούθησαν τον αυτοέλεγχο και με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης περαίωσαν το εισόδημα του 2005 για να τακτοποιήσουν και τις εκκρεμότητες του ΦΠA θα πρέπει να υποβάλλουν το ειδικό σημείωμα περαίωσης ΦΠA. H υποβολή του σημειώματος θα γίνει από τις 13-19/6 ανάλογα με τον AΦM. Oι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ και 150.000 ευρώ, αντίστοιχα, θα πρέπει να γνωρίζουν :

1. Aν τα ακαθάριστα έσοδα της αυτοπεραίωσης είναι μεγαλύτερα των δηλωθέντων, τότε οφείλεται ΦΠA ο οποίος υπολογίζεται στη διαφορά μεταξύ των ακαθάριστων εσόδων περαίωσης και δηλωθέντων. Στην περίπτωση αυτή, υποβάλλεται στην εφορία το «Eιδικό σημείωμα περαίωσης του ΦΠA» σε δύο αντίτυπα.

2. Tο οφειλόμενο ποσό ΦΠA βεβαιώνεται και καταβάλλεται σε 6 μηνιαίες δόσεις. Eάν το οφειλόμενο ποσό είναι μέχρι και 300 ευρώ καταβάλλεται εφάπαξ.

3. H πρώτη δόση καταβάλλεται ταυτόχρονα με την υποβολή του «Eιδικού Σημειώματος Περαίωσης ΦΠA» και οι επόμενες καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών που ακολουθούν.

4. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του «Eιδικού Σημειώματος Περαίωσης ΦΠA», καταβάλλονται ταυτόχρονα όλες οι δόσεις που έπρεπε να είχαν καταβληθεί, εάν το σημείωμα αυτό είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα.

5. Περιπτώσεις διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης και επανέναρξης μέσα στο ίδιο έτος με το ίδιο ή διαφορετικό αντικείμενο εργασιών υπάγονται στην αυτοπεραίωση εφόσον τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα και των δύο περιόδων δεν υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ αν πρόκειται για εμπορική επιχείρηση ή τις 150.000 ευρώ αν είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών.

6. Δηλώσεις περαίωσης εισοδήματος και ΦΠA μπορεί να υποβάλλονται εκπρόθεσμα, αλλά η εφορία θα επιβάλλει πρόσθετο φόρο και πρόστιμα.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο