Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προς το ΙΚΑ & το Υπ. Εργασίας σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων για το περιεχόμενο και τις προθεσμίες υποβολής της Α.Π.Δ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr 
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Προς τον:
ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. κο ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοινοποίηση:

- ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ

- ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Π.ΚΟΚΚΟΡΗ

- Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ

- Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΡΚΙΔΗ

- Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων 

Αρ. Πρωτοκ. Εξερχόμενου: 086

Αθήνα: 06 Νοεμβρίου 2012

Θέμα : Παροχή διευκρινίσεων για το περιεχόμενο και τις προθεσμίες υποβολής της Α.Π.Δ. 

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Σας ζητούμε με ανακοίνωσή σας να διευκρινίσετε εάν η αναβολή εφαρμογής της διάταξης για την πληρωμή των ενσήμων εντός 5 εργάσιμων ημερών από την λήξη του μήνα συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου για την μηνιαία αποστολή της Α.Π.Δ. με αρχή τον μήνα Οκτώβριο του 2012 καθώς δεν υπάρχει σχετική αναφορά (Γενικά έγγραφα Γ99/1/118/15.6.2012 & Ε10/9/23.4.2012) 

Ήδη κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει – και επιμένουμε στο αίτημά μας – να επανέλθει η τριμηνιαία περίοδος υποβολής της Α.Π.Δ. (άρθρο 14 Ν.4075/2012) καθώς οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν το πρόσθετο διοικητικό βάρος που συνεπάγεται το μέτρο της μηνιαίας υποβολής ενώ οι ημερομηνίες που έχουν τεθεί (αρχή η 1η του επόμενου μήνα) είναι πρακτικά ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ και πρέπει οπωσδήποτε η προθεσμία υποβολής της ΑΠΔ να πάει στο τέλος του μήνα (τελευταία ημέρα και όχι τελευταία εργάσιμη) που ακολουθεί το τρίμηνο.

Δεν εξαρτάται μόνον από εμάς αλλά και από τους εργοδότες για την έγκαιρη προσκόμιση των στοιχείων απασχόλησης.

Δεν υπάρχει πλέον προσωπικό για να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και εργασίες σε τόσο πιεστικό χρονοδιάγραμμα και αν τα μηχανήματα μπορούν να δέχονται τα στοιχεία δεν επαρκούν πλέον οι άνθρωποι που θα τα τροφοδοτούν καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώνουν το κόστος που πρέπει να μεταφερθεί σε αυτές.

Ανάγκη να ανακοινωθεί η αναβολή της μηνιαίας υποβολής Α.Π.Δ. ΑΜΕΣΑ και με διάλογο με τους Κοινωνικούς Εταίρους αλλά και τον Κλάδο μας να βρεθεί η χρυσή τομή που θα συνδυάσει το επιθυμητό με το εφικτό. 


Διατελούμε με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Πανίδης Αβραάμ

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description rrr | Νοεμβρίου 6, 2012 5:07 μ.μ. | Reply
ξερεις κανεις ποιες ειναι οι ημερομηνιες για τις μηνιαιες απδ??? ευχαριστω για τη βοηθεια
image description LSISSY | Νοεμβρίου 6, 2012 6:55 μ.μ. | Reply
Γιατί ξέρουν στο ΙΚΑ να σου πούνε?
image description perilog | Νοεμβρίου 6, 2012 9:27 μ.μ. | Reply
αντε πάλι χαδάκια και παρακάλια ! δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσετε και καμιά φορά άλλη γλώσσα. Χωρίς βρισιές, με επίπεδο, δεν λέω ... αλλά πέστε ότι αυτοί που βγάζουν τέτοιες διατάξεις είναι παντελώς άσχετοι και τα βλέπουν στον ύπνο τους ... (δεν εξηγείται αλλιώς)
image description nfafoulakis | Νοεμβρίου 7, 2012 1:36 μ.μ. | Reply
Τι θα γίνει ρε παιδια μάυτό το χάλι. Κάθε βράδυ στο ύπνο μου βλέπω ημερομηνίες, χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο