Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο τραπέζι της ΕΕ τα όρια της εβδομαδιαίας εργασίας

Υπέρ ενός ενιαίου τρόπου καθορισμού των ανώτατων ορίων εβδομαδιαίας εργασίας στο σύνολο των ευρωζώνης τάχθηκε ο υπουργός Απασχόλησης ...

Υπέρ ενός ενιαίου τρόπου καθορισμού των ανώτατων ορίων εβδομαδιαίας εργασίας στο σύνολο των ευρωζώνης τάχθηκε ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας που έγινε χθες στο Λουξεμβούργο.


Ο κ. Τσιτουρίδης ήρθε σε ευθεία αντίθεση με τη βρετανο-γερμανική πρόταση που επεδίωκε καθιέρωση δυνατότητας κάθε χώρας να εφαρμόζει ως ανώτατο εβδομαδιαίο όριο χρόνου εργασίας αυτό που θα επέλεγε από μόνη της στη βάση ατομικών συμβάσεων εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Τσιτουρίδη, αν δοθεί δυνατότητα αυτοεξαίρεσης κάποιων κρατών, τότε θα επέλθει απορύθμιση των κανόνων της εργασίας και συνεπώς θα αποδυναμωθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.


Εντός των κόλπων της Ευρωπαϊκή Ενωσης, η Μεγάλη Βρετανία, με την υποστήριξη της Γερμανίας και ορισμένων νέων κρατών μελών, υποστηρίζουν μια πιο ευέλικτη προσέγγιση για την εβδομαδιαία διάρκεια της εργασίας, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Θέση την οποία απορρίπτει μια άλλη ομάδα χωρών μελών με επικεφαλής την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.


Ο κοινωνικός διάλογος, η προστασία των αντικειμενικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, ένα λογικό ωράριο εργασίας είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο υπουργός. Ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε ακόμη ότι εάν η κάθε χώρα, ο κάθε εργοδότης και ο κάθε εργαζόμενος δρουν όπως επιθυμούν, τότε παύει να υπάρχουν κοινές αξίες και κοινότητα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο