Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Ενα νέο «μέτωπο» πολιτικής αντιπαράθεσης ανοίγει, μετά τη νομοθετική ρύθμιση που έχει καταρτίσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, με την οποία αποδέχεται στην πράξη το αίτημα της τρόικας για απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο. Η ρύθμιση, που θα ενσωματωθεί στο «πακέτο» των νέων μέτρων, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα μετά και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, που εκτιμάται ότι θα απειλήσει την κυβερνητική συνοχή. Ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος έχει υποδειχθεί για την κυβερνητική θέση που κατέχει από τη ΔΗΜΑΡ, αποδέχθηκε τελικά να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή και θα απολυθούν 27.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
 

Η κυβέρνηση μάλιστα, προκειμένου να… χρυσώσει το χάπι και να διασκεδάσει τις έντονες αντιδράσεις που θα προκληθούν, στην εν λόγω ρύθμιση δεν κάνει λόγο για απολύσεις υπαλλήλων αλλά για «εργασιακή διαθεσιμότητα». Σε αυτό το καθεστώς θα τίθεται για ένα έτος με το 75% του βασικού του μισθού το προσωπικό που θα πλεονάζει και το οποίο θα μπορεί να (επανα)προσληφθεί προκειμένου να καλύψει τυχόν κενά που θα προκύψουν μετά την αξιολόγηση των δομών του κράτους. Προβλέπεται μάλιστα και επανεκπαίδευση του προσωπικού που θα τίθεται σε διαθεσιμότητα έτσι ώστε να μπορεί να απορροφηθεί στις νέες θέσεις.


Ποιοι υπάλληλοι θα πάρουν το «εξιτήριο»

Ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος είχε ταχθεί αρχικά κατά των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και γι' αυτόν τον λόγο είχε συγκρουστεί μάλιστα και με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσο Βολουδάκη που είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση από τη ΝΔ, έβαλε νερό στο κρασί του. Αποδέχθηκε την πρόταση της τρόικας για απολύσεις 2.000 υπαλλήλων το τρέχον έτος και 25.000 το 2013. Η πρώτη «δεξαμενή» από την οποία θα αντληθούν οι υπό απόλυση υπάλληλοι θα είναι οι επίορκοι και οι «κοπανατζήδες», κάτι που θα επιβεβαιώνει και στην υπό κατάθεση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, η οποία μάλιστα προβλέπει και μέτρα επιτάχυνσης της συγκρότησης σε σώμα των νέων Πειθαρχικών Συμβουλίων στα οποία θα περάσει και η εξέταση των εκκρεμουσών πειθαρχικών υποθέσεων, που υπερβαίνουν τις 2.000. Η απομάκρυνση όμως των επίορκων ουδόλως μπορεί να καλύψει το «πλαφόν» της τρόικας ούτε κατά το τρέχον έτος. Ετσι, προσδιορίζεται μια δεύτερη «δεξαμενή» η οποία θα προκύψει από τους υπαλλήλους των οποίων καταργούνται οι οργανικές θέσεις στο πλαίσιο της κατάργησης ή της συγχώνευσης φορέων του Δημοσίου ή και της αξιολόγησης των δομών του κράτους. Σε αυτή τη «δεξαμενή» θα ενταχθούν κατά κύριο λόγο οι υπάλληλοι που δεν καλύπτονται από τη μονιμότητα, δεν είναι δηλαδή τακτικό προσωπικό, το οποίο έχει προσληφθεί μέσω των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. «Εξιτήριο», με άλλα λόγια, θα πάρουν οι υπάλληλοι που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι εν λόγω υπάλληλοι, που μονιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο με το περιβόητο «διάταγμα Παυλόπουλου», θα τεθούν για διάστημα ενός έτους σε εργασιακή διαθεσιμότητα.

Η κυβέρνηση με τη νομοθετική ρύθμιση θα δηλώνει ότι στόχος είναι οι εν λόγω υπάλληλοι να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν από τις φυσικές αποχωρήσεις του προσωπικού, οι οποίες για το 2013 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 55.000 άτομα, κάτι που αν συμβεί θα έχει αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία.


Γι' αυτόν τον λόγο θεσπίζονται και μια σειρά διατάξεις για την κινητικότητα του προσωπικού. Ετσι, για πρώτη φορά η μετακίνηση του υπαλλήλου από τη μία υπηρεσία στην άλλη θα είναι  υποχρεωτική, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη ότι η μη αποδοχή της από τον υπάλληλο σημαίνει αυτόματα παραίτησή του. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει και το ισχύον καθεστώς για τις υπηρεσιακές μεταβολές υπαλλήλων (μετακινήσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις).


Η διαδικασία αυτή όμως προσκρούει σε δύο βασικά δεδομένα. Η τρόικα, κατ' αρχάς, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα εκλάβει τη μετακίνηση από τη μία υπηρεσία στην άλλη ως νέα πρόσληψη και θα την εντάξει στον κανόνα τού «ένας προς πέντε». Δεύτερον, με προτροπή της τρόικας έχουν ήδη καταργηθεί οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα αμφιβόλου αποτελεσματικότητος. Η κυβέρνηση παρά ταύτα, όπως προβλέπει η σχετική ρύθμιση, επιμένει ότι το εν λόγω προσωπικό θα μπορεί να μετακινείται σε ολόκληρο το εύρος του Δημοσίου.
 
Το Non Paper για την Κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων
 
Αναλυτικά το Non Paper για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει:

«Η διοικητική μεταρρύθμιση χρειάζεται ενίσχυση της κινητικότητας του προσωπικού. Για να διαμορφώσουμε μια ευέλικτη και αποδοτική δημόσια διοίκηση, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα σπάσουμε όλα τα στεγανά που κρατούν υπαλλήλους «εγκλωβισμένους» σε υπηρεσίες υπερστελεχωμένες ή σε ειδικότητες που δεν συμβαδίζουν με μια σύγχρονη διοίκηση και ότι θα υπάρχουν πλήρεις δυνατότητες να μεταφέρεται προσωπικό εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών της διοίκησης και εκεί όπου ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα προσόντα του.
 
Με τη νομοθετική παρέμβαση που κάνουμε, προχωράμε στην άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου κινητικότητας 2.000 υπαλλήλων – ως πρώτο δείγμα:
 
α) καταργούνται θέσεις ειδικοτητων, κατηγοριών και κλάδων που δεν αναταποκρίνονται στις ανάγκες των φορέων τους και οι υπάλληλοί τους τίθενται σε διαθεσιμότητα με σκοπό την άμεση μετακίνησή τους

β) οι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί σε πειθαρχικά συμβούλια για βαριά σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, τίθενται σε αργία.

Με τα προαπαιτούμενα αυτά μέτρα, που εντάσσονται στο γενικότερο σχημα της μεταρρύθμισης που προωθούμε, δείχνουμε ότι με μια επιτυχημένη και τεκμηριωμένη στρατηγική διαπραγμάτευσης μπορεί να κατοχυρωθεί το «κλειδί» της στρατηγικής μας, η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι η καλύτερη αξιοποίηση και η βέλτιστη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού.
 
Ειδικότερα
 
Το σχήμα της κινητικότητας που αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα, εξειδικεύεται σε τρεις βασικούς άξονες:
 
[Α] Ενίσχυση του πλαισίου κινητικότητας
 
Ριζική αναμόρφωση του υπαλληλικού δικαίου: Η κινητικότητα εξαπλώνεται σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα και σε κάθε κατεύθυνση μέσα σε αυτόν.
 Δ
 ιευρύνεται σημαντικά ο θεσμός της υποχρεωτικής μετάταξης ή μεταφοράς προσωπικού με στόχο την αξιοποίηση των υπαλλήλων ανάλογα με τα προσόντα και την κατάρτισή τους, και με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση και τις βιοτικές του ανάγκες. Στην κατηγορία αυτή υπάγεται και το προσωπικό (μόνιμο και ΙΔΑΧ) δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ του οποίου οι οργανικές θέσεις καταργούνται. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπάλληλοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για μέχρι 1 έτος με το 75% των αποδοχών (σύμφωνα με το υπαλληλικό δίκαιο). Στη διάρκεια της διαθεσιμότητας, μετά την οποία σύμφωνα με τον ισχύοντα Υπαλληλικό Κώδικα εφόσον ένας υπάλληλος δεν μεταταγεί τότε απομακρύνεται, διευρύνονται οι δυνατότητες για το προσωπικό:
 
να μετατάσσεται εκουσίως
 
να μετατάσσεται υποχρεωτικά
 
να υπάγεται σε προγράμματα επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισης μέχρι να μεταφερθεί ή να μεταταχθεί.
 
Στόχος είναι η βέλτιστη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού μέσα στη διοίκηση, δεδομένου ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα θα έχει μειωθεί σημαντικά μέχρι το 2015 (κατά το 1/3 σε σχέση με το 2009) ενώ ήδη παρατηρείται αθρόα αποχώρηση-συνταξιοδότηση υπαλλήλων. Τα κενά που δημιουργούνται πρέπει να μπορούν να καλύπτονται κατά τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο. Έτσι, οι ίδιοι οι υπάλληλοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να μεταταγούν ή να μεταφερθούν, που λαμβάνεται υπόψη μαζί με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, την οικογενειακή τους κατάσταση και τα βιοτικά τους συμφέροντα.
 
[Β] Κατάργηση ειδικοτήτων που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες

Εντάσσονται άμεσα στο σχήμα κινητικότητας υπάλληλοι των οποίων οι οργανικές θέσεις καταργούνται σε ειδικότητες, κατηγορίες και κλάδους που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φορέων όπου ανήκουν. Βασικό κριτήριο για την επιλογή αυτής της κατηγορίας υπαλλήλων είναι να έχουν προσληφθεί χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης.
 
Οι υπάλληλοι αυτοί ούτε θα τιμωρηθούν, ούτε θα υποβιβαστούν, ούτε θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στην έξοδο. Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες όπου διαπιστώνονται πραγματικές και επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό.
 Λαμβάνεται κάθε μέριμνα προκειμένου οι υπηρεσίες από όπου προέρχονται οι υπάλληλοι αυτοί να μην αποψιλωθούν από προσωπικό και να μην επηρεαστεί στο ελάχιστο η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
 
[Γ] Ενίσχυση του νέου πειθαρχικού δικαίου
 Ταυτόχρονα, το νέο και αυστηρότερο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους ενισχύεται προκειμένου να μην παραμένουν στη θέση τους στην υπηρεσία υπάλληλοι εναντίον των οποίων εκκρεμεί σοβαρή ποινική ή πειθαρχική δίωξη. Έτσι μπορεί να προστατευθεί το κύρος των δημοσίων υπαλλήλων και το συμφέρον των ίδιων των δημοσίων υπηρεσιών.
 
Διευρύνονται οι περιπτώσεις που οι υπάλληλοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, εφόσον διώκονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνσή τους από την υπηρεσία μέχρι να καταδικαστούν τελεσίδικα ή να αθωωθούν».

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 000000 | Νοεμβρίου 5, 2012 8:48 π.μ. | Reply
Σιγά τα ωά !!!!!
Πολύ κλάμα ρε παιδιά για λίγα τεμπελόσκυλα που ίιιιιιιισως θααααααα απολυθούν.
Για το 1.5 εκατομμύριο απολυμένους του ιδιωτικού τομέα ποιος ασχολείται ?
image description Γιάννης | Νοεμβρίου 5, 2012 10:22 π.μ. | Reply
Για να απολυθούν, μάλλον τεμπελόσκυλα θα ήταν και αυτοί!!!
image description 45 Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση | Νοεμβρίου 5, 2012 11:55 π.μ. | Reply
Οι του ιδιωτικού τομέα απολύθηκαν επειδή οι επιχειρήσεις που δούλευαν έκλεισαν, εξαιτίας της ύφεσης που δημιουργήθηκε στο κρατικοδίαιτο ελλαδιστάν με τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους..
image description Γιάννης | Νοεμβρίου 5, 2012 2:58 μ.μ. | Reply
Είναι προφανές, ότι ο ο 45 Γιάννηδες δεν πήρε πρέφα την ειρωνία του σχολίου που έκανα και το εξέλαβε ως κυριολεκτικό. Έσπευσε λοιπόν να μας πει τα αυτονόητα.....
Μετά απ' αυτή την επίδειξη IQ από μέρους του, δε νομίζω πως χρειάζεται να απαντήσω παραπέρα....
Επίσης είναι προφανές ότι στερεότυπα του τύπου: Δ.Υ. = Τεμπελόσκυλο, ενώ ΙΥ=Σκληρά εργαζόμενος, στερούνται σοβαρότητας.
Είναι επίσης γνωστό, ότι όπου μπαίνουν οι δανειστές, είτε σε πτωχευμένες επιχειρήσεις, είτε σε πτωχευμένα κράτη (καλή ώρα), το πρώτο που ζητούν για να εγκρίνουν αναχρηματοδότηση είναι απολύσεις!!! Και αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα αν υπάρχουν ή όχι υπεράριθμοι υπάλληλοι.
Είναι επίσης γεγονός, ότι απολύσεις, είτε ΙΥ είτε ΔΥ => Αύξηση Ανεργίας => Μείωση ζήτησης => Νέες απολύσεις ΙΥ.
Γι αυτό ας προσέχουμε τι ευχόμαστε.....
image description miltos | Νοεμβρίου 5, 2012 8:20 μ.μ. | Reply
Οι επιχειρήσεις κλείνουν το λένε όλοι, οι άνεργοι αυξάνουν καθημερινά!!!!!!! Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ?? Όταν ο τζίρος μιας επιχείρησης μειώνεται.... την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, όταν μια επιχείρηση εκσυγχρονίζεται υιοθετώντας νέα πληροφορικά συστήματα........ την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, όταν υπάρχει κρίση στην Αμερική την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού......... οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα.......
image description Γιάννης_ελ_επαγγελματίας | Νοεμβρίου 5, 2012 12:05 μ.μ. | Reply
Αντί να τρώγεστε δεν κοιτάτε να φάτε αυτούς που η πολιτική τους δημιούργησε το 1,5 εκ ανέργων και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και νέες στρατιές από τον δημόσιο τομέα ? Σημείωση : κρατικοδίαιτοι ήταν και θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι ελληνικοί και ξένοι που πλούτισαν στη περίοδο της ανάπτυξης και συνεχίζουν να πλουτίζουν και στον καιρό της κρίσης και από τις απολύσεις. Πάντα το σημαντικότερο στήριγμά για τις μπίζνες τους ήταν οι κρατικές παραγγελίες.
image description FF | Νοεμβρίου 5, 2012 2:55 μ.μ. | Reply
Μακάρι να απολυθούν όλοι.... Την ησυχία μας θα έχουμε από τους τεμπέληδες.
image description miltos | Νοεμβρίου 5, 2012 8:35 μ.μ. | Reply
Η ανεργία έφτασε στο 30%, "πραγματική" και συζητάμε για την απόλυση των ανθρώπων που ήταν παιδεραστές στα σχολεία, των ανθρώπων που έκλεψαν δημόσιο χρήμα, των ανθρώπων που έπαιξαν και παίζουν με την υγεία των ανθρώπων. ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ...............
image description GRD | Νοεμβρίου 5, 2012 9:04 μ.μ. | Reply
ενώ χρεοκόπησε το Δημόσιο την κρίση πληρώνει αποκλειστικά και μόνο ο ιδιωτικός τομέας -που δεν φταίει. Ξέρετε να αυτοκτόνησε κανένας Δ.Υ.?
image description antvnhs | Νοεμβρίου 6, 2012 1:59 μ.μ. | Reply
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ????????????????
image description Γρηγόρης | Ιουλίου 11, 2013 8:15 μ.μ. | Reply
Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα και είναι στο απυρόβλητο, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαπλοκής κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων και με την ψήφο τους εξέλεξαν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται από την διαπλοκή αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
Τώρα επινόησαν άλλα, για διαθεσιμότητες- κινητικότητες-απολύσεις κ.λπ. . Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο