Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αντίδραση Β.Ε.Θ. για κατάργηση υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια

Για χτύπημα κάτω από τη μέση κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, που επικαλούνται το προσχέδιο του Μνημονίου 3, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να ορίσει από τον Δεκέμβριο ως μη υποχρεωτική την εγγραφή των εταιρειών στα εμπορικά επιμελητήρια. Επιπλέον βάσει των δημοσιευμάτων στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου θα πρέπει να εξαλειφθεί ο έλεγχος που διενεργείται από το One Stop Shop για εκκρεμότητες στα ασφαλιστικά ταμεία για τους ιδρυτές, τα μέλη και τους διευθυντές της νέας εταιρείας, προκειμένου να μην εμποδίζεται ο σχηματισμός της εταιρείας.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει έναν άνισο αγώνα με την αρνητική οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, η οποία δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Υπό τη δαμόκλειο σπάθη των νέων φορολογικών βαρών αλλά και όλων όσων αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μάχονται να επιβιώσουν» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να εφαρμόζονται γενναίες αναπτυξιακές πολιτικές, αντί να καταπολεμούνται εκατοντάδες εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, γίνεται μία ανηλεής επίθεση σε δομές και θεσμούς που στηρίζουν παραδοσιακά τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η απαίτηση για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, καταδεικνύει ότι ο θεσμός των επιμελητηρίων βρίσκεται στο στόχαστρο εγχώριων και ξένων παραγόντων».
 
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ «το κόστος εγγραφής για μία επιχείρηση είναι 50 ευρώ, την ίδια ώρα τα επιμελητήρια προσφέρουν σειρά  ανταποδοτικών υπηρεσιών στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, η πλειονότητα των οποίων δεν έχει πρόσβαση στην ενημέρωση, για θέματα όπως οι επιδοτήσεις, τα φορολογικά, τα ασφαλιστικά ζητήματα. Επιπλέον χρηματοδοτούν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα, τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ, το Διεθνές Επιμελητήριο και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν τους επιχειρηματίες. Φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τον βασικότερο πυλώνα της οικονομίας να παύσουν να έχουν φωνή και προοπτική» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description agamemnon | Νοεμβρίου 5, 2012 8:56 π.μ. | Reply
Αφού τα επιμελητήρια προσφέρουν μια σειρά ανταποδοτικών υπηρεσιών έναντι μιας πολύ μικρής συνδρομής, γιατί οι επιχειρήσεις να σταματήσουν να πληρώνουν την εισφορά τους; Δεν ξέρουν το συμφέρον τους; Γιατί τόση πρεμούρα να μην αρθεί η υποχρέωση εγγραφής στα επιμελητήρια, αφού τα μέλη σας απολαμβάνουν τόσο υψηλές υπηρεσίες; Θα πηγαίνουν όλο χαρά κάθε χρόνο να δίνουν την εισφορά τους όλοι, προαιρετικά.
image description perlepes | Νοεμβρίου 5, 2012 10:31 π.μ. | Reply
50 ευρω το χρονο?για πες μας ποσο ειναι για μια ΑΕ..καμμια 500αρα?
image description ΠΑΛΙΟΣ | Νοεμβρίου 5, 2012 11:07 π.μ. | Reply
Αφου έτσι είναι τα πράματα, και αφου υπάροχυν στα αρχεία των επιμελητηρίων όλα τα στοιχεία για το ΓΕΜΗ γιατι ζητάνε απο τις επιχείρησεις και στη συνάχεια και απο τους επιτηδευματίες να τα καταχωρήσουν διαφορετικά θέλουν και 10 euros για κάθε εγγραφή !!!!

Μόνο για δημόσιες σχέσεις των προέδρων και για εκδρομές των κοντινών τους είναι
image description vangelis | Νοεμβρίου 5, 2012 11:18 π.μ. | Reply
21 χρονια πληρωνω κανονικα ο.ε 100 €και δεν χρειαστικα ποτε κατι?οποιος χρειαζετε καποια απο τις υπηρεσιες να πληρωνει...
image description ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ | Νοεμβρίου 5, 2012 11:23 π.μ. | Reply
18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΜΗ.ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΟΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ; ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 10 ΕΥΡΩ/ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΣΧΟΣ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΣΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ.
image description alexlarissa | Νοεμβρίου 5, 2012 7:40 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ κύριε Παπαδόπουλε...μας συγχωρείτε αν σας ξεβολέψαμε από την πολυθρόνα σας αλλά οι υπηρεσίες σας είναι ανύπαρκτες...τι θα λέγατε να βάλετε κι εσείς ένα χεράκι να βοηθήσετε την χώρα???ε??τι λέτε???
image description miltos | Νοεμβρίου 5, 2012 7:19 μ.μ. | Reply
Προσφέρει κάτι το Εμπορικό Επιμελητήριο? ναι να υπάρχει. Στα πέντε σχόλια δεν βλέπω να προσφέρουν κάτι............
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο