Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος το Νοέμβριο

Την αύξηση των Επιτροπών Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που θα εξετάζουν φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ, την αλλαγή του ΚΒΣ και την κατάθεση νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προανήγγειλε σήμερα από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη.

Ο βουλευτής υποστήριζε πως με τα τωρινά δεδομένα, η Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών συνεδριάζει 4 φορές το μήνα και εξετάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 με 6 υποθέσεις κάθε φορά, όταν τη δεδομένη χρονική στιγμή οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 1.400.

Ο κ. Μαυραγάνης ξεκαθάρισε πως οι εκκρεμείς υποθέσεις ανέρχονται σε 265 και όχι σε 1.400 και εξήγησε μέσα σε μια υπόθεση μπορεί να περιλαμβάνονται περισσότερες διαφορές σχετικές με τη φορολογία εισοδήματος των Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, κ.α..

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών εξετάζει προαιρετικά φορολογικές υποθέσεις άνω των 50.000 ευρώ και υποχρεωτικά υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης προανήγγειλε την κατάθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες σχεδίου νομοθετικής διάταξης το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει την αύξηση του αριθμού των Επιτροπών Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

Στην παρατήρηση του κ. Αυγενάκη ότι αν υπήρχαν περισσότερες επιτροπές και υπήρχαν περισσότερες συνεδριάσεις θα μπορούσε να συγκεντρωθεί με μετριοπαθείς προβλέψεις τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ ο κ. Μαυραγάνης αποσαφήνισε πως μπορεί οι βεβαιωμένοι φόροι και οι προσαυξήσεις από φορολογικές διαφορές να ανέρχονται στα 1,2 δισ. ευρώ, αλλά το ποσό αυτό δεν είναι άμεσα εισπρακτέο καθώς το ποσό μειώνεται εάν ο φορολογούμενος συμβιβάζεται, ενώ όταν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη το βεβαιωμένο ποσό εισπράττεται συνολικά μετά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ακόμη την εισαγωγή του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Όπως είπε στο πλαίσιο του νέου Κώδικα τα 33 άρθρα του ΚΒΣ θα μειωθούν σε 12.

Ακόμη, ο κ. Μαυραγάνης είπε πως μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξει νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος και νέο ποινολόγιο που θα εξορθολογίζει τις ποινές ώστε οι προσαυξήσεις να μην φθάνουν σε μη ρεαλιστικά επίπεδα.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description elezia | Νοεμβρίου 2, 2012 9:23 μ.μ. | Reply
(Ακόμη, ο κ. Μαυραγάνης είπε πως μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξει νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος και νέο ποινολόγιο που θα εξορθολογίζει τις ποινές ώστε οι προσαυξήσεις να μην φθάνουν σε μη ρεαλιστικά επίπεδα.)

Ε ναι μην ειναι και ο φορος και τα προστιμα μη ρεαλιστικα να ενα απο τα δυο δηλαδη το λιγοτερο ρεαλιστικο.
Ελενη
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο