Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. - Έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία

Η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας για τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας, συμμετείχε σε μικτά κλιμάκια ελέγχων ως εξής:

-Μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ε.ΥΠ.Ε.Α., Τμήμα Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, Υγειονομική Υπηρεσία, Σ.Δ.Ο.Ε. και Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους στις 31/10/12 στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε επιχειρήσεις ραφής ενδυμάτων αποκλειστικής απασχόλησης αλλοδαπών.
Καταχωρήθηκαν 34 ανασφάλιστοι αλλοδαποί και συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 17.000,00€.
Επιπρόσθετα από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και προσαγωγές 10 αλλοδαπών που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής και εργασίας.

-Μικτά κλιμάκια ελεγκτών Ε.ΥΠ.Ε.Α. και Υπηρεσίας Ελέγχου Αγορών του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν κοινούς ελέγχους σε 16 λαϊκές αγορές της Αττικής την περίοδο 22-27/10/12.
Ελέγχθηκαν 82 πωλητές λαϊκών αγορών και διαπιστώθηκαν από την Ε.ΥΠ.Ε.Α. 58 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων αλλοδαπών για τους οποίους αντιστοιχεί πρόστιμο 500,00 € κατά παράβαση.
Οι συνταχθείσες Εκθέσεις Επιτοπίου Ελέγχου διαβιβάστηκαν στα αρμόδια Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον καταλογισμό των αναλογουσών εισφορών.
Από την ΥΠ.Ε.Α. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) διαπιστώθηκαν 31 παραβάσεις και συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 10.200,00 €.

-Μικτό κλιμάκιο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Τροχαίας Αττικής (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) πραγματοποίησε ελέγχους σε οδηγούς Ταξί τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 1/11/12 και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 2/11/12 σε Αθήνα και Πειραιά.
Ελέγχθηκαν 112 ταξί και διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις με απασχόληση ανασφάλιστων οδηγών
Συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000,00€ και ακολουθεί άμεσα έλεγχος για την επιβολή εισφορών.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με την εντατικοποίηση των ελέγχων του έχει ως στόχο την ορθή λειτουργία της αγοράς εργασίας, με τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των δικαιωμάτων των επιχειρήσεων οι οποίες ενεργούν σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ     
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description v123 | Νοεμβρίου 2, 2012 3:53 μ.μ. | Reply
Γιατι δεν π ατε Ροδο???? Στα μεγαλα . Που οι αλλοδαποι κανουν "πρακτικη ασκηση"!!!!!
image description l3105 | Νοεμβρίου 5, 2012 11:36 π.μ. | Reply
Έτσι, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας ράπτες και πωλητές λαϊκών αγορών!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο