Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς διοικητική επίλυση 1.400 φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ

Ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων διαρκώς αυξάνεται

Λεπτομέρειες για το έργο της Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών η οποία εξετάζει φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ θα παράσχει σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη.

Σημειώνεται πως στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών συστάθηκε Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που εξετάζει φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ.

Με τα τωρινά δεδομένα, η Επιτροπή συνεδριάζει 4 φορές το μήνα και εξετάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 με 6 υποθέσεις κάθε φορά, όταν τη δεδομένη χρονική στιγμή οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 1.400.

Ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων διαρκώς αυξάνεται αφού είναι αδύνατον με τους ρυθμούς που συνεδριάζει η Επιτροπή να επιτελέσει κατάλληλα το έργο της.

Ο κ. Μαυραγάνης αναμένεται να παράσχει αναλυτικότερα στοιχεία για τις φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επιτροπή, αλλά και για το πώς θα αντιμετωπισθεί το ζήτημα των εκατοντάδων σωρευμένων υποθέσεων. Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο