Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Financial Times: Θύελλα με τη λίστα Λαγκάρντ

Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times έγινε η αποστολή, από τους οικονομικούς εισαγγελείς, στη Βουλή, της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ με το ερώτημα να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες πρώην υπουργών και συγκεκριμένα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευ. Βενιζέλου.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν να ερευνηθεί για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν από τους δύο πρώην υπουργούς τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, ενώ κατά το δημοσίευμα που επικαλείται νομικούς κύκλους, οι δύο πολιτικοί θα μπορούσαν αν αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια.

Οι Financial Times αναφέρονται ακόμη στην αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση της λίστας, ενώ καταγράφουν το ιστορικό της υπόθεσης από το 2010 όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη λίστα από την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών Γ. Στουρνάρα, το υπουργείο  έχει ξεκινήσει ξεχωριστές έρευνες για φοροδιαφυγή σε 400 Έλληνες που έχουν ακίνητα στην αγορά του Λονδίνου, αλλά και σε 54.000 Έλληνες που έβγαλαν 22. δισ. ευρώ στο εξωτερικό.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 969 | Νοεμβρίου 2, 2012 11:57 π.μ. | Reply
Σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα οτι ο Στουρνάρας προτιμά να ελέγξει 54 000 Έλληνες αλλά όχι αυτούς από τη λίστα λαγκαρτ .Υποκύπτει προφανώς σε πιέσεις από τους προκατόχους του... Γιατί άραγε κόβονται με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ να μην ασχοληθεί κανείς μαζί της ???? Στην αρχή την έχασαν ,μετά την ξέχασαν και τώρα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε . Προσπαθούν να μας απασχολήσουν με άλλα θέματα για να την ξεχάσουμε εμείς . Σε όλα τα μέρη του κόσμου ένα τέτοιο γεγονός θα έστελνε κόσμο στη φυλακή ή τουλάχιστον στο σπίτι του.....
image description 2456 | Νοεμβρίου 2, 2012 12:25 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο