Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικό Κ.Ε.Π. για κάθε Δ.Ο.Υ. που ενοποιείται στα νησιά

Προχθές  31/10/2012 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, καθώς και των Βουλευτών και Δημάρχων των νησιών του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.
Στη συνάντηση, οι Υπουργοί παρουσίασαν το σχέδιο ενοποίησης των ΔΟΥ, όπως αυτό προβλέπεται από τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 2828Β/19-10-2012). Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό προβλέπεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ στα νησιά του Αιγαίου:


•    1 ΔΟΥ στο Νομό Λέσβου
•    1 ΔΟΥ στο Νομό Σάμου
•    1 ΔΟΥ στο Νομό Χίου
•    2 ΔΟΥ στο Νομό Δωδεκανήσων
•    2 ΔΟΥ στο Νομό Κυκλάδων
Αντίστοιχα, προβλέπεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ στα νησιά του Ιονίου:
•    1 ΔΟΥ στο Νομό Ζακύνθου
•    1 ΔΟΥ στο Νομό Κέρκυρας
•    1 ΔΟΥ στο Νομό Κεφαλληνίας
•    1 ΔΟΥ στο Νομό Λευκάδας

Η επιλογή των ΔΟΥ έγινε σύμφωνα με οικονομικά και διοικητικά κριτήρια που παρουσιάστηκαν στο Πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών στις 30/9/2012, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/adfc3f60-5152-4bd8-9c5a-75987bf2764f

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:
«Έγινε διεξοδική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των ΔΟΥ, ώστε από 90 ΔΟΥ που είχε δεσμευτεί η χώρα το 2011, να παραμείνουν τελικά 120 ΔΟΥ εν λειτουργία εντός του 2013. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι καταφέραμε να παραμένει ένα Φορολογικό ΚΕΠ σε κάθε ΔΟΥ που ενοποιείται στα νησιά, έτσι ώστε να μην μειωθεί στο ελάχιστο το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών. Αυτό που διαβεβαιώνω είναι ότι με τις νέες δομές που δημιουργούνται, σε όλους οι νησιώτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, θα παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη μετακίνησης τους».
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε:
«Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα νησιωτικότητα λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει τα νησιά, όπως αποδεικνύεται εξάλλου και από την επιτυχή διεκδίκηση για χαμηλότερο ΦΠΑ στα νησιά το οποίο διατηρείται ως έχει».

Τα Φορολογικά ΚΕΠ θα στεγάζονται σε κτίρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα Γραφεία αυτά οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν στο παρελθόν στις ΔΟΥ.
Το Υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιεύσει σύντομα και λοιπές ενέργειες που προωθεί, μέσω των οποίων οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στις ΔΟΥ, όπως η ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών μέσω TAXISnet, η κατάργηση πληρωμών στις ΔΟΥ με την πληρωμή στις Τράπεζες, η κατάργηση του ΚΒΣ κλπ.
Στόχος των ενοποιήσεων είναι η μεγιστοποίηση της συλλογής εσόδων για το Κράτος. Αυτό απαιτεί πολλούς ελέγχους, ενώ η πλειονότητα των ελέγχων γίνεται ηλεκτρονικά (με διασταυρώσεις κλπ) και όχι επιτόπια. Η μεγιστοποίηση των ελέγχων απαιτεί συγκέντρωση του κατακερματισμένου προσωπικού σε λίγα σημεία (στις ΔΟΥ).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SARAKINOS | Νοεμβρίου 2, 2012 7:36 π.μ. | Reply
Τα Φορολογικά ΚΕΠ θα στεγάζονται σε κτίρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα Γραφεία αυτά οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν στο παρελθόν στις ΔΟΥ.
Λαμπρά !! Τότε γιατί καταργούνται οι Δ.Ο.Υ. ; Και ποιοι θα κάνουν τις δουλειές των στο TAXIS; Οποιος το βρει, αμοιφθήσεται...
image description ype | Νοεμβρίου 2, 2012 12:42 μ.μ. | Reply
Δεν ξέρω αν "ο ευρών αμειφθήσεται" υποψιάζομαι πάντως βασίμα ότι "ο ενεργών την συναλλαγήν ουκ αμειφθήσεται"
image description NIKOS | Νοεμβρίου 2, 2012 10:57 π.μ. | Reply
νομιζουν οτι τρωμε κουτοχορτο?"Τα Φορολογικά ΚΕΠ θα στεγάζονται σε κτίρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους". μα εδω στειλανε εγγραφο σε ολους τους δημους οτι για τους αφησουν το Φορολογικο ΚΕΠ θα πρεπει να αναλαβουν το κοστος στεγασης, ηλεκτρικου κτλ αλλιως δεν αφηνουν τιποτα. στυγνος εκβιασμος δηλαδη. "Στα Γραφεία αυτά οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν στο παρελθόν στις ΔΟΥ." Μα εχουν ηδη βγαλει ανακοινωνση τι θα κανουν αυτα τα ΚΕΠ και λεει
Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων (αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών) και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ, στις περιπτώσεις μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής.
* Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών για τη συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
* Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις ΔΟΥ.
* Παραλαβή (προσωρινή) δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώριση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στη ΔΟΥ και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά την επιστροφή τους από τη ΔΟΥ.
* Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών, με τα σχετικά δικαιολογητικά και αποστολή τους στη ΔΟΥ.
* Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη θέση των οχημάτων σε προσωρινή ακινησία.
* Διαδικασίες χορήγησης ΑΦΜ.
οποτε τι μας κοροιδευουνε αφου τα γραφεια αυτα θα ειναι στην ουσια γραφεια ενημερωσης πολιτων και προωθησης εντυπων και δηλωσεων στις ΔΟΥ
image description Bill | Νοεμβρίου 2, 2012 11:41 π.μ. | Reply
Αντί να ζητάμε όλα αυτά που διαβάζω και ακούω καθημερινά και ομολογουμένως βαρέθηκα, μήπως θα έπρεπε να ζητάμε να σταματήσεις ο πολίτης να επισκέπτεται τη ΔΟΥ και οι λογιστές και λοιποί επαγγελματίες του αντικειμένου να έχουν πρόσβαση μέσω internet μόνο. Αυτό βέβαια σταματάει τη "συναλλαγή"
image description SARAKINOS | Νοεμβρίου 2, 2012 11:30 π.μ. | Reply
Αυτό που λες θα γίνει αν μας δώσουν δικαιώματα, γιατί σήμερα έχουμε μόνο υποχρεώσεις και μάλιστα επί ποινή...Που πάει η πιστοποίηση;
image description fegh | Νοεμβρίου 2, 2012 3:06 μ.μ. | Reply
Οσο πιο γρήγορα καταργηθεί η φυσική παρουσία των ΔΟΥ τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή όλων των πολιτών
image description Χ.Δ.Α. | Νοεμβρίου 2, 2012 4:29 μ.μ. | Reply
Να καταργηθεί η φυσική παρουσία στις ΔΟΥ έστω και αν είναι καλό θεωρητικά, προς το παρόν είναι άπιαστο όνειρο. Με την πολυνομία, την ασάφεια υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που εμείς οι λογιστές πηγαίνουμε στις ΔΟΥ και ξεμπλέκομε τα όποια προβλήματα.
ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ;;; Βλέπετε πουθενά συναλλαγη;;; Κρυφά πηγαίνομε ή φανερά και ενώπιον όλων και ακούνε όλοι; Έτσι γίνεται η συναλλαγή, φανερα;
Επειδή έχει χιλιοειπωθεί ότι οι μικρές ΔΟΥ είναι εστίες διαφθοράς, σας πληροφορώ επειδή εικοσι τρία έχω αλωνίσει ΦΑΒΕ, ΦΑΕΕ, ΦΑΕ Π ,καμπόσες ΔΟΥ της Αθήνας, της Χαλκίδας , της Θεσ/νίκης κλπ ότι δεν ισχύει πάντα ο κανόνας "όσο πιο μεγάλη ΔΟΥ τόσο πιο αδιάφθορη,
Ξέρετε κάτι άλλο; Στα μικρά μέρη όλα μαθαίνονται. Όλοι συζητάνε τα πάντα στα καφενεία, στο δρόμο, στα γλέντια, στα τραπέζια. Δε μένει τίποτα κρυφό και όσοι ξέρουν από επαρχία το καταλαβαίνουν.
Για να τελειώνουν τα παραμύθια.
Όσο για το ΤΑΧΙΣ που τα κάνει όλα και συμφέρει, οι Λογιστές μαζί με τους Εφοριακούς στην Άνδρο φτιάξαμε πρόχειρη λίστα με 47 δουλειές που απαιτούν φυσική παρουσία στις ΔΟΥ, χωρίς να λογαριάζομε όλες τις μπλεγμένες υποθέσεις, πχ όταν το ΤΑΧΙΣ δε βγάζει ενημερότητα διότι κάτι δεν έχει καταχωρηθεί σωστά. Τρέξε λοιπόν από την Άνδρο στην Παλλήνη, χάσε δυο μεροκάματα χωρίς να λογαριάζομε απαγορευτικά, απεργίες πλοίων και κάθε ελληνικότατο εμπόδιο που θα προκύψει. Κάποτε μας έλεγαν για αποκέντρωση, όνειρα πουλιά μου ταξιδιάρικα.....
Παρουσία ΔΟΥ σε επαρχιακή πόλη και νησιά σημαίνει αντίθετα ότι το κράτος είναι πιο κοντα (ποιό κράτος θα μου πείς) και πιο κοντά να ελέγχει τη σύννομη λειτουργία της αγοράς και να προλαβαίνει τις παρανομίες. Έχουν συμβεί όλα αυτά, μην κάνομε το άσπρο μαύρο και λέμε ότι είναι θετικό να απομακρύνονται οι Δημόσιες Υπηρεσίες από την Επαρχία. ΟΚ όχι ότι λειτουργούσαν όλα σωστά αλλά η κατάργηση είναι χειρότερη λύση.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο