Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με εντολή της τρόικας - Τακτοποίηση των λογαριασμών σε όλα τα Ταμεία

«Κλείσιμο» όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων των Ταμείων για το 2012 και καταγραφή της αξίας της περιουσίας τους (η οποία συνυπολογίζεται στη δημόσια περιουσία με ό,τι αυτό ενδεχομένως συνεπάγεται) ζήτησε η τρόικα.

Σε υλοποίηση της σχετικής οδηγίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης εξέδωσε αποφάσεις για το συμψηφισμό 458,5 εκατ. ευρώ, από ειδικό λογαριασμό του προϋπολογισμού του υπουργείου, των προκαταβολών που είχαν λάβει μεγάλα ταμεία (όπως το ΙΚΑ και το ΝΑΤ), ενώ η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έδωσε προθεσμία μίας ημέρας σε δεκαεπτά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης για να αποστείλουν στη Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας στοιχεία με όλα τα ακίνητά τους αν και το υπουργείο Οικονομικών τα είχε ζητήσει από τις 16 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα:

Εκδόθηκαν συμψηφιστικά εντάλματα πληρωμών σε βάρος πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που αφορούν στην τακτοποίηση των προκαταβολών οι οποίες είχαν χορηγηθεί έναντι μέρους της κρατικής επιχορήγησης για το 2012 στο ΝΑΤ (230,5 εκατ. ευρώ), στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για το ΤΑΠ - ΟΤΕ (100 εκατ. ευρώ) και το ΤΑΠ - ΔΕΗ (112,5 εκατ. ευρώ) καθώς και για τον κλάδο του ΤΑΠ- ΔΕΗ στο ΤΑΥΤΕΚΩ (15,5 εκατ. ευρώ).

Με έγγραφο της διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητήθηκε χθες να αποσταλούν έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Γραμματεία Δημόσιας Υπηρεσίας τα στοιχεία των ακινήτων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ, του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, του ΤΕΑΔΥ, του ΟΠΑΔ κ.ά. Η καταγραφή αυτή, όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί μια από τις προαπαιτούμενες ενέργειες του Μνημονίου για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο