Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις Δ.Ε.Κ.Ο. - Δεν πέρασαν η τροπολογία για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το άρθρο 4

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κλπ.

Απορρίφθηκε η τροπολογία (άρθρο 7) με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
 
Απορρίφθηκε και το άρθρο 4
 
Απορρίφθηκε επίσης οριακά το άρθρο 4 που αφορά τις εισφορές του ΤΕΕ, το οποίο αρχικά έγινε δεκτό εκ παραδρομής, από λα΄θος του προεδρεύοντος Ι.Τραγάκη. Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη ότι έγινε... λάθος και το άρθρο αυτό δεν ψηφίστηκε. Η επίσημη ανακοίνωση-διόρθωση δεν έγινε  όμως αμέσως, αλλά θα γίνει την Πέμπτη το πρωϊ στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ειπώθηκε από τον προεδρεύοντα κ. Ι. Τραγάκη, ότι το άρθρο 4 (που προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ του ΤΕΕ) «γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 ναι».

Συγκεκριμένα ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε ότι επί συνόλου 293 βουλευτών, οι 146 ψήφισαν «ναι», 121 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και 26 βουλευτές δήλωσαν «παρόντες». Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που υποστήριξαν ότι με βάση την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών το άρθρο δεν έπρεπε να γίνει δεκτό. Έγινε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής που έκριναν ότι δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτό. Μετά το γεγονός αυτό ο Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν μάλιστα και την παραίτηση του κ. Τραγάκη.
 
Εύθραυστες ισορροπίες
 
Tο κρίσιμο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις πέρασε με οριακή πλειοψηφία, γεγονός που υποδεικνύει τις εύθραυστες ισορροπίες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.
 
Το άρθρο, που καταργεί την υποχρέωση του Δημοσίου να διατηρεί ένα ελάχιστο ποσοστό σε μια σειρά από πρώην κρατικές εταιρίες, υπερψηφίστηκε από 148 βουλευτές ενώ 139 το καταψήφισαν.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έγινε με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στο προεδρείο τον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος προβλέπει μέτρα ύψους περίπου 11 δισ. ευρώ.
 
Ακόμη προβλέπει ύφεση 4,5% (υψηλότερη από ό,τι στο προσχέδιο που έκανε λόγο για 3,8%), αρνητικό πληθωρισμό (-0,8%) και εφιαλτική ανεργία 22,8%. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 189,1% του ΑΕΠ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 179,3%.
 
Η κυβέρνηση μείωσε την πρόβλεψή της και για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο νέος στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε στο 0,4% του ΑΕΠ στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, έναντι αρχικού στόχου για 1,1%.
 

Πηγή in.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description kostalabros | November 1, 2012 8:03 AM | Reply
Ολοι οι Έλληνες στο ΕΟΠΥΥ εκτος απο τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!! στους 300 της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΕΥΓΕ !!!!!!! στους ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ , ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΊΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
image description tONI | November 1, 2012 11:11 AM | Reply
Να σε διορθώσω.. Όλοι οι έλληνες στο ΕΟΠΥΥ εκτός από τους δημοσιογράφους, τους μηχανικούς, τους δικηγόρους κ τους υπόλοιπους "ευγενείς επαγγελματίες". Κ μένα ως μηχανικός μου κακοφαίνεται που το ταμείο μου θα πέσει κάποια στιγμή στον ΕΟΠΥΥ (γιατί θα πέσει σίγουρα κάποια στιγμή - ας μην γελιούνται οι ευγενείς επαγγελματίες..), αλλά το δίκαιο είναι όλοι οι έλληνες να πληρώνουμε ακριβώς τις ίδιες εισφορές κ να παίρνουμε ακριβώς τις ίδιες παροχές. Ανεξάρτητα από το αν είμαστε μανάβηδες ή πυρηνικοί φυσικοί. Το θέμα είναι ΟΛΟΙ να παραχωρήσουμε άδικα προνόμια για το κοινό καλό κ να μην απαιτούμε απλά να παραχωρήσουν μόνο οι δίπλα τα άδικα προνόμια ενώ εμείς σε αντίστοιχη περίπτωση να μην το πράττουμε κ να κράζουμε βρίσκοντας δοσίλογους πίσω από όλα. Γιατί μέχρι τώρα αυτό γίνεται από το 80%.. Δεν είναι τυχαίο το ποσοστό.. Ξέρετε εσείς γιατί..
image description αγενης επαγγελματιας | November 1, 2012 12:58 PM | Reply
"μηχανικε" τονι, εγω ως πραγματικος μηχανικος παραχωρω ευχαριστως το προνομιο να πληρωνω 5000 ευρω εισφορες στους μισθωτους του ΙΚΑ , του δημοσιου κλπ
image description tONI | November 1, 2012 12:34 PM | Reply
Έλα ρε μάγκα.. αμφισβητείς ότι είμαι μηχανικός δλδ.. Κ άλλη φορά έχει ξαναγίνει αυτό εδώ μέσα. Γιατί πολύ απλά οι έλληνες έχουμε μάθει μόνο στα δικαιώματα κ ποτέ στις υποχρεώσεις.. Κ μας κακοφαίνεται αν ένας διπλανός χαλάει τη σούπα κ λέει πράγματα που δε μας συμφέρουν.. Γι αυτό ψηφίζουμε αυτούς που ψηφίζουμε κ παθαίνουμε αυτά που παθαίνουμε.. ΥΓ: Αν πρόσεξες φίλε μηχανικέ, είπα ότι "το δίκαιο είναι όλοι οι έλληνες να πληρώνουμε ακριβώς τις ίδιες εισφορές κ να παίρνουμε ακριβώς τις ίδιες παροχές". Αυτή είναι η ουσία. Τώρα αν εσύ κοιτάς μόνο την πάρτη σου κ δε σε ενδιαφέρει τι γίνεται παραέξω, αυτό δε σε κάνει περισσότερο μηχανικό από εμένα.. Κ μένα με πονάει που δίνω ένα σωρό εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Το ζητούμενο είναι να εξορθολογιστεί το σύστημα κ να είναι δίκαιο για όλους!
image description ΜΙΣΘΩΤΟΣ | November 1, 2012 12:35 PM | Reply
και εγώ παραχωρώ στους μηχανικούς το προνόμιο των εισφορών 9012ευρω για κάθε 16.700 ετησιες καθαρές απολαβές .που μπορεί να είναι και 19000 και 25000........κτλ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο