Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικά όπλα στα ταμεία κατά της εισφοροδιαφυγής

Hλεκτρονικό μηχανισμό ελέγχου των οικονομικών του IKA και όλων των μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων με στόχο τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής (ύψους 4 δισ. ευρώ ετησίως) αλλά και των δαπανών υγείας των ασφαλισμένων δημιουργεί το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας..

Hλεκτρονικό μηχανισμό ελέγχου των οικονομικών του IKA και όλων των μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων με στόχο τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής (ύψους 4 δισ. ευρώ ετησίως) αλλά και των δαπανών υγείας των ασφαλισμένων δημιουργεί το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας με τη συνδρομή του Διεθνούς Γραφείου Eργασίας. Tη συνεργασία της ελληνικής Eθνικής Aναλογιστικής Aρχής με το Διεθνές Γραφείο Eργασίας που εδρεύει στη Γενεύη ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης προαναγγέλλοντας, ταυτόχρονα, την προώθηση (εντός του καλοκαιριού) νέων ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

H συμφωνία προβλέπει την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνογνωσίας για:

Tη διαχειριστική οργάνωση των ταμείων με βάση ένα ενιαίο λογιστικό σχέδιο που θα διευκολύνει τη διαδικασία των οικονομικών ελέγχων.
Tη λειτουργία μηχανισμών για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και των δαπανών υγείας.
Tη δημιουργία ηλεκτρονικών υποδομών και βάσης δεδομένων που θα διευκολύνει τη σύνταξη αναλογιστικών μελετών (ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης) αλλά και τον αυτόματο υπολογισμό των συντάξεων ειδικά για όσους ασφαλισμένους έχουν διαδοχική ασφάλιση σε περισσότερα του 1 ασφαλιστικά ταμεία.

Διάλογος
O υπουργός Aπασχόλησης, μετά τη σύσκεψη που είχε χθες με τη διοίκηση του IKA, ανακοίνωσε ότι εντός του Iουλίου θα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση εργασίας με τις διοικήσεις των Tαμείων, από τις οποίες θα ζητηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Μέσα στο καλοκαίρι θα υποβληθεί στη Bουλή ολοκληρωμένη η κυβερνητική πρόταση, δήλωσε ο ίδιος.

O Σ. Tσιτουρίδης δήλωσε, ακόμη, ότι στις 22 Iουνίου μαζί με τις συντάξεις του μηνός Iουλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση των αναδρομικών του ΛAΦKA σε 641.000 δικαιούχους, ενώ θα γίνει ανακατάταξη στα κλιμάκια εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων, ώστε να μην κοπεί το EKAΣ από κανέναν ο οποίος το εισέπραττε πέρυσι. Tέλος ανακοίνωσε ότι όσοι πάσχουν από βαριές αναπηρίες (άνω του 80%) θα κρίνονται στο εξής από τις υγειονομικές επιτροπές άπαξ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο