Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δελτίο Τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: [email protected],
             [email protected]
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 259
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην προωθούμενη κατάργηση 127 εφοριών (Δ.Ο.Υ.) της χώρας.
    Οι ρυθμίσεις αυτές, που συντελούνται στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών έχουν στόχο τη μείωση του Δημοσίου, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και τη μείωση του προσωπικού ακόμα και με απολύσεις.
Οι συνέπειες της κατάργησης αυτών των Υπηρεσιών θα είναι δραματικές:
1.    Προκαλούν την περαιτέρω διόγκωση της φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων με δεδομένο ότι καταργούνται εφορίες σε νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση και μεγάλες οικονομικές συναλλαγές.
2.    Ενισχύουν την ταλαιπωρία των φορολογούμενων και τους επιβαρύνουν οικονομικά, διότι θα αναγκάζονται να ταξιδέψουν για να εξυπηρετηθούν, ακόμα και για την πιο απλή υπόθεση (από Άνδρο στην Παλλήνη, Πάρο στη Σύρο, Μήλο στον Πειραιά, Κάρπαθο στη Ρόδο, Λέρο στην Κω κ.ά.).
3.    Διαλύουν οικογένειες, πολλών υπαλλήλων που αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να εξυπηρετείται το συμφέρον του Δημοσίου.
Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις των δημάρχων αποδεικνύουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα υποστούν και το κόστος αυτών των επιλογών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
1.    Καταδικάζει το κλείσιμο των Υπηρεσιών γενικότερα, τη διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την απόπειρα ιδιωτικοποίησης των φορολογικών αντικειμένων, που θα έχει τεράστιες συνέπειες τόσο για τους ίδιους τους φορολογούμενους όσο και για το Κράτος στη διαδικασία είσπραξης των δημόσιων εσόδων.
2.    Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους και στις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται και δηλώνει τη συμπαράστασή της σε κάθε μορφή αγώνα (διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων) που οργανώνεται από τους τοπικούς Φορείς, με στόχο την ανάκληση αυτών των αποφάσεων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο