Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου
Αλλες ειδήσεις

Διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων για την απόκτηση επαγγελματικής ταυτότητας Λογιστή-Φοροτεχνικού Α' Τάξης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Α΄ ΤΑΞΗΣ

1.Δικαίωμα συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια έχουν:

α) τα μέλη του ΟΕΕ, που ασκούν επί τριετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης,

β) οι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, που ασκούν επί τετραετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης.

Σημειώνεται ότι ο απαιτούμενος χρόνος άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού για τους κατόχους αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου στη Λογιστική – Ελεγκτική, Εσωτερικό Έλεγχο, Κοστολόγηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων μειώνεται για χρόνο ίσο προς τη διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του τίτλου τους με την προυπόθεση ότι αποκτήθηκε ο σχετικός τίτλος στο εν λόγω κρινόμενο χρονικό διάστημα .

2.Οι αιτήσεις συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΕΕ, Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, και στα γραφεία των εδρών των Περιφερειακών Τμημάτων του ΟΕΕ, μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012.

3   Δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν:

α. φωτοτυπία της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού Β΄ τάξεως, η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 6 του Ν. 3470/2006 (το δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας να ισχύει μέχρι 31.3.2013)
β. Απόδειξη δικαιώματος ΟΕΕ για την απόκτηση της Α τάξης.
γ. τα σχετικά έγγραφα για την απόδειξη της απαιτούμενης προϋπηρεσίας στην άσκηση επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού Β΄ Τάξεως και ειδικότερα:
Για τους μισθωτούς:

βεβαίωση εργοδότη,
αντίγραφο κάρτας ενσήμων IKA ή αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης ΙΚΑ ή βεβαιώσεις εργοδότη για την απόδειξη της ασφάλισης θεωρημένες από το ΙΚΑ ή αντίγραφο λογαριασμού ασφαλισμένου ΙΚΑ
βεβαίωση Επιθεώρησης Εργασίας ή αντίγραφο της κάρτας πρόσληψης ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό με το οποίο να αποδεικνύεται η ειδικότητα του λογιστή ή βοηθού λογιστή (τα εν λόγω δικαιολογητικά δεν απαιτούνται στην περίπτωση που προσκομίζεται αντίγραφο λογαριασμού ασφαλισμένου ΙΚΑ)
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

επικυρωμένο αντίγραφο της έναρξης επιτηδεύματος, ΚΑΔ (κωδικό δραστηριότητας ) και τροποποιήσεις –μεταβολές.
αντίγραφα εκκαθαριστικών ή δηλώσεων εισοδήματος
4. Το λεπτομερές πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων (θεματολογία – διάρκεια), η ακριβής διεύθυνση των τόπων διεξαγωγής των σεμιναρίων και ο πίνακας των δικαιουμένων συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια θα αναρτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΕΕ και στα κατά τόπους γραφεία των εδρών των Περιφερειακών Τμημάτων του ΟΕΕ καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΕΕ: www.oe-e.gr

Για τους αποκλειομένους θα αναρτηθούν επίσης οι σχετικοί πίνακες.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ


Γεώργιος Κυδωνάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ENAS | Οκτωβρίου 30, 2012 12:51 μ.μ. | Reply
ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η' ΒΛΑΚΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ...ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΛΑ ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ...
image description spirosp | Οκτωβρίου 30, 2012 1:24 μ.μ. | Reply
Φίλε, πήγαινε στο Επιμελητήριο με ότι χαρτιά έχεις (πριν ή μετά την κτήση του πτυχίου), μπλοκ ΑΠΥ, έναρξη επιτηδεύματος, ένσημα κτλ... και πάλεψε το. Και αν δεν καταφέρεις να βρεις άκρη με την πρώτη φορά, ξαναπήγαινε ή ανέβα πάνω στην διευθύντρια να διαπραγματευτείς ή κάνε ένσταση.
image description enas | Οκτωβρίου 30, 2012 2:28 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ SPIRO ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...
image description Ρε τί γίνεται στον κόσμο... | Οκτωβρίου 30, 2012 5:37 μ.μ. | Reply
για διάφορους λόγους ή βλακεία... καλά το έθεσες. Καλή αυτοκριτική. Αμα είναι να μη γραφτούν και οι καταστηματάρχες ας πούμε στο επιμελητήριό τους και ας έχουν πελατολόγιο.
image description PARIS | Οκτωβρίου 31, 2012 9:50 π.μ. | Reply
ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΘΕΣΕΣ.
ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ???
Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΟΜΙΖΩ...
image description ETHOS | Οκτωβρίου 30, 2012 4:16 μ.μ. | Reply
θεωρει οτι πραττεις ετσι εκ του πονηρου
και οχι λογω βλακειας
image description enas | Οκτωβρίου 31, 2012 9:15 π.μ. | Reply
ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ...?
image description stefanos | Οκτωβρίου 30, 2012 8:36 μ.μ. | Reply
Γιατί οι κάτοχοι Δ άδειας δεν έχουν δικαίωμα να ανέβουν έως και Ά...?? Στο πηγάδι κατούρησαν...? Εκείνοι δεν σπούδασαν ...? Τα δε επαγγελματικά δικαιώματα με τα όρια υπογραφής είναι της πλάκας. Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας... Το ΟΕΕ πάλι δεν δίνει ούτε οικονομική ενημεροτητα αν δεν εισαι μέλος του. Αυτό πάλι είναι πρωτάκουστο. Να είσαι επαγγελματίας και να πρέπει να εγγράφεσαι σε 2 επιμελητηρία ( και ΟΟΕ και ΕΕΑ...!!!!! ) χαχα..
image description vad | Οκτωβρίου 30, 2012 10:26 μ.μ. | Reply
Τρέξτε να προλάβεται. Η επιτροπή ανταγωνισμού γνωμοδότησε υπερ του πλήρους ανοίγματος του επαγγέλματος χωρίς διακρίσεις... Δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ ..έγινε νόμος του κράτους.. αλλά οι συντεχνίες καλά κρατούν. Εβαλαν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα. Αθάνατη Ελλαδιστάν. Μετά φταίει η Τρόικα, οι ξένοι, οι Γερμανοί κλπ. Καλύνηχτα και σσστ... Η πατρίδα κοιμάτε!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο