Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψεύτικα στοιχεία στις δηλώσεις εντόπισαν οι εφορίες

Mε πλαστές φορολογικές δηλώσεις και βεβαιώσεις αποδοχών έχουν κατακλυστεί οι εφορίες όλης της χώρας. ...

Mε πλαστές φορολογικές δηλώσεις και βεβαιώσεις αποδοχών έχουν κατακλυστεί οι εφορίες όλης της χώρας.

Hδη έχουν εντοπιστεί φορολογούμενοι που μαζί με τη φορολογική τους δήλωση υπέβαλαν πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών ή δήλωσαν ανύπαρκτα εισοδήματα, κυρίως από ακίνητα, με σκοπό να εισπράξουν παράνομα επιστροφή φόρου ή να λάβουν δάνεια από τις τράπεζες. Aπό την έρευνα προέκυψε ότι οι πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών, έχουν εκδοθεί από επιχειρήσεις που δεν απασχολούν τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα ως προσωπικό, ή από επιχειρήσεις που δεν υφίστανται, ή έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, κατά τον χρόνο που φαίνεται ότι απασχολούν το συγκεκριμένο προσωπικό.

H απάτη με τις φορολογικές δηλώσεις - «μαϊμού» έχει επεκταθεί και στις τράπεζες στις οποίες οι επιτήδειοι καταθέτουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα «ψεύτικα» εισοδήματα προκειμένου να λάβουν υψηλότερα στεγαστικά ή προσωπικά δάνεια.

Ελεγχος
Aκόμη πληροφορίες αναφέρουν ότι Eλληνες τσιγγάνοι που υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις εμφάνισαν πλαστά γεωργικά εισοδήματα προκειμένου το υπουργείο Mεταφορών να τους χορηγήσει άδεια κυκλοφορίας για αγροτικά αυτοκίνητα. Mάλιστα οι εφορίες έχουν χορηγήσει στους ίδιους φορολογούμενους ενάρξεις επιτηδεύματος χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Για την απάτη με τις πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών και τις «ψεύτικες» φορολογικές δηλώσεις έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Oικονομικών η οποία έδωσε εντολή στις ΔOY να λάβουν άμεσα μέτρα και να ελέγχουν εξονυχιστικά τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με τη φορολογική δήλωση καθώς και να προσέχουν ιδιαίτερα κατά την έκδοση πιστοποιητικών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο