Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο μικροσκόπιο της Eurostat η "άσπρη τρύπα" του προϋπολογισμού

«Ανασκαφές» στην περίφημη «άσπρη τρύπα» του προϋπολογισμού κάνουν από χθες οι εμπειρογνώμονες της Eurostat, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία.....

«Ανασκαφές» στην περίφημη «άσπρη τρύπα» του προϋπολογισμού κάνουν από χθες οι εμπειρογνώμονες της Eurostat, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία και να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις για το ύψος των πλεονασμάτων αυτών που ως γνωστόν διασώζουν τη δημοσιονομική κατάσταση και μειώνουν σημαντικά το έλλειμμα.

Τα στελέχη της Eurostat έχουν εγκατασταθεί στην ΕΣΥΕ και σε συνεργασία με τους Ελληνες συναδέλφους τους μελετούν τα στοιχεία που αφορούν στα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Σύμφωνα, πάντως, με δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη όσο και του γεν. γραμματέα της ΕΣΥΕ κ. Μ. Κοντοπυράκη, ο έλεγχος των στοιχείων έχει μεθοδολογικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ως δυσάρεστη έκπληξη νοείται ενδεχόμενος επαναπροσδιορισμός και μείωση του ύψους του πλεονάσματος, κάτι που θα οδηγούσε σε αντίστοιχη αύξηση του ελλείμματος. Υπενθυμίζεται ότι η Eurostat έχει επιβεβαιώσει ύψος ελλείμματος για το 2005 της τάξης του 4,5% και προβλέπει έλλειμμα 3% για το 2006.

Ακριβώς αυτήν την πρόβλεψη για το 2006 αμφισβητεί η κυβέρνηση, η οποία επιμένει ότι θα επιτύχει για φέτος έλλειμμα της τάξης του 2,6%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, το 2005 η «άσπρη τρύπα» έφθανε τα 4,39 δισ. ευρώ και για φέτος προβλέπεται στα 4,99 δισ. ευρώ. Αυτά είναι και τα στοιχεία με τα οποία έχει υπολογιστεί το έλλειμμα.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο